Covridogul preparat în casă este mai sănătos decât cel cumpărat. Rețeta pentru aluat este foarte simplă. Iată cum se face și ce fel de crenvurști sunt ideali.
În ultimii ani, covridogul a devenit nelipsit din oferta de produse a patiseriilor. Aluatul pufos și puțin dulceag merge de minune cu gustul crenvurștului. Ce ar fi însă dacă ați face dumneavoastră acasă acest preparat? Rețeta este foarte ușoară și la îndemâna oricui.
Cea mai simplă rețetă de covridog
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierb crenvurștii
Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului
Covridogul poate fi servit pe post de aperitiv, atunci când aveți musafiri, sau poate reprezenta o variantă ideală pentru pachețelul celor mici.
Bineînțeles că vorbim despre covridogul pe care îl faceți dumneavoastră acasă, ca să știți exact ce ingrediente folosiți.
În ceea ce privește crenvurștii, uitați-vă cu atenție pe etichetă și alegeți-i pe cei care au cele mai puține ingrediente, ca să fie cât mai naturali.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În prepararea aluatului, veți folosi și unt, pentru o aromă plăcută și un foietaj pufos. Dacă vreți ca preparatul final să aibă un aspect comercial, puteți
să presărați mac sau susan peste covridogi.Ingrediente pentru aluat- COVRIDOG:
- 250 g făină
- 185 ml lapte
- 12 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată
- o jumătate de linguriță zahăr
- 20 g unt, cu 80% grăsime
- 20 g ulei
- sare
Citeste si: NOTEAZĂ: Rețetă de GOGOȘI la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice
Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește CHILI CON CARNE, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă
Ingrediente pentru umplutură- COVRIDOG:
- 10 crenvurști
Alte ingrediente- COVRIDOG:
- un gălbenuș
- o lingură de lapte
- mac
- susan
Cum se prepară covridogul
Citeste si: NOTEAZĂ: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Într-un vas, amestecați 150 de mililitri de lapte cu 150 de grame de făină. Separat, drojdia, restul de lapte și zahărul se amestecă foarte bine.
Topiți untul, puneți și uleiul peste el și din această compoziție, turnați puțin peste laptele amestecat cu făină. Adăugați și drojdia dizolvată în lapte, puneți și restul de făină, dar și sare și frământați aluatul.
Apoi lăsați-l la dospit, până când își va dubla volumul.
Când este gata, îl puneți pe masa pe care ați presărat făină și îl întindeți cu sucitorul. Trebuie să obțineți o foaie cât mai subțire.Ungeți foaia cu restul de unt și ulei, rulați-o și lăsați-o să mai stea la dospit, încă o jumătate de oră. Apoi o desfaceți, o așezați din nou pe masa cu făină și tăiați fâșii suficient de groase.
Ștergeți crenvurștii cu un șervețel și apoi în fiecare fâșie de aluat, puneți câte unul. Înveliți foarte bine crenvurștii în aluat. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați crenvurștii, apoi îi ungeți cu gălbenuș amestecat cu lapte.
Dacă vreți, puteți să presărați semințe de mac sau de susan peste ei. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute.