Rețetă de COVRIDOG. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi

reteta de covrigi de casa
Rețetă de COVRIDOG. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi

Covridogul preparat în casă este mai sănătos decât cel cumpărat. Rețeta pentru aluat este foarte simplă. Iată cum se face și ce fel de crenvurști sunt ideali.

În ultimii ani, covridogul a devenit nelipsit din oferta de produse a patiseriilor. Aluatul pufos și puțin dulceag merge de minune cu gustul crenvurștului. Ce ar fi însă dacă ați face dumneavoastră acasă acest preparat? Rețeta este foarte ușoară și la îndemâna oricui. 

Cea mai simplă rețetă de covridog

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierb crenvurștii

reteta de covridog

Citeste si: CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

Covridogul poate fi servit pe post de aperitiv, atunci când aveți musafiri, sau poate reprezenta o variantă ideală pentru pachețelul celor mici. 

Bineînțeles că vorbim despre covridogul pe care îl faceți dumneavoastră acasă, ca să știți exact ce ingrediente folosiți.

Aluatul pentru acest preparat este unul dospit, deci va trebui să aveți puțină răbdare să crească. 

În ceea ce privește crenvurștii, uitați-vă cu atenție pe etichetă și alegeți-i pe cei care au cele mai puține ingrediente, ca să fie cât mai naturali. 

În prepararea aluatului, veți folosi și unt, pentru o aromă plăcută și un foietaj pufos. Dacă vreți ca preparatul final să aibă un aspect comercial, puteți să presărați mac sau susan peste covridogi. 

Ingrediente pentru aluat- COVRIDOG:

  • 250 g făină
  • 185 ml lapte
  • 12 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță zahăr
  • 20 g unt, cu 80% grăsime
  • 20 g ulei
  • sare

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețetă de GOGOȘI la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice

crenvursti in foietaj acasa

Citeste si: CITEȘTE: Cum se gătește CHILI CON CARNE, o mâncare picantă, dar extrem de delicioasă

Ingrediente pentru umplutură- COVRIDOG:

  • 10 crenvurști

Alte ingrediente- COVRIDOG:

  • un gălbenuș
  • o lingură de lapte
  • mac
  • susan

Cum se prepară covridogul

Citeste si: NOTEAZĂ: 4 Tipuri de dressing pentru salata ta de legume

Citește și: Trupa PINDU, implicată într-un ACCIDENT GRAV! Doi membri ai formației au ajuns la spital- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Într-un vas, amestecați 150 de mililitri de lapte cu 150 de grame de făină.

Separat, drojdia, restul de lapte și zahărul se amestecă foarte bine. 

Topiți untul, puneți și uleiul peste el și din această compoziție, turnați puțin peste laptele amestecat cu făină. Adăugați și drojdia dizolvată în lapte, puneți și restul de făină, dar și sare și frământați aluatul. 

Apoi lăsați-l la dospit, până când își va dubla volumul. Când este gata, îl puneți pe masa pe care ați presărat făină și îl întindeți cu sucitorul. Trebuie să obțineți o foaie cât mai subțire. 

Ungeți foaia cu restul de unt și ulei, rulați-o și lăsați-o să mai stea la dospit, încă o jumătate de oră. Apoi o desfaceți, o așezați din nou pe masa cu făină și tăiați fâșii suficient de groase. 

Ștergeți crenvurștii cu un șervețel și apoi în fiecare fâșie de aluat, puneți câte unul. Înveliți foarte bine crenvurștii în aluat. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați crenvurștii, apoi îi ungeți cu gălbenuș amestecat cu lapte. 

Dacă vreți, puteți să presărați semințe de mac sau de susan peste ei. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Garnitura pentru MIEL la cuptor. „Mieii cu o greutate sub 15 kg au un conţinut foarte mare de apă şi de colagen, care este toxic pentru ficat"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Cu ce poți înlocui AMIDONUL

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies