Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios

Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios
Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios

Gabriela Cristea are o rețetă specială de cozonac pufos. Iată care este modul de preparare!

În urmă cu ceva timp, Gabriela Cristea a dezvăluit modul de preparare al cozonacului pufos pe care obișnuiește să îl facă.

Rețeta de cozonac pufos a Gabrielei Cristea

Citește și: „Dragii mei, având în vedere că vine sfântul Crăciun, vă prezint o altă rețetă de cozonac fără frământare.” Rețeta de cozonac fără frământare a bunicii Gherghina

Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: „Eu nu prăjesc nici orezul, nici ceapa, că mi se pare că devine prea agresivă toată treaba și pun roșii înăuntru.” Care este ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru sarmale

Cozonacul se numără printre cele mai îndrăgite și consumate de sărbători si nu numai. Deși este foarte apreciat în rândul românilor și nu numai, pregătirea acestuia necesită timp și atenție.

Astfel, Gabriela Cristea a hotărât să prezente rețeta sa de cozonac, care este destul de simplă.

Ingrediente pentru 3 cozonaci

• 1 kg de făină
• 300 g de zahăr
• 250 g nuci
• unt
• ulei
• zahar pudră
• 14 g drojdie
• zahăr vanilat Bourbon
• 240 de grame ciocolată
• un praf de sare
• 400 ml lapte
• 3 ouă întregi si 3 gălbenușuri
• 3 albușuri pentru cremă

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Înainte de a începe prepararea cozonacului, Gabriela Cristea sfătuiește lumea să lase ingredientele la temperatura camerei preț de câteva ore. De asemenea, este important să nu fie frig în cameră sau curent, atunci când se prepară cozonacul pufos de Paște.

Mod de preparare

Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios[Sursa foto: Captură YouTube]

Primul pas este pregătirea de maia pentru cozonaci, din 10 ml lapte călduț, 15 g de drojdie și o linguriță de zahăr.

Mai apoi, maiaua se amestecă cu puțină făină.

Prezentatoarea TV dospește cozonacii în două etape, mai precis, prima oară îi dospește într-un cuptor încălzit la 40°C, timp de 20 de minute. Astfel, după prima dospire, aluatul se întinde din nou, se împachetează într-o folie de plastic și se mai lasă să crească la temperatura camerei timp de încă 10 minute. După acest pas, se porționează și se mai dă încă un răgaz timp de 10 minute, până când se pregătește crema din albuș de ou, ciocolată și nuci.

Pentru a pregăti 3 cozonaci pufoși, Gabriela Cristea bate 3 albușuri spumă cu un praf de sare, iar mai apoi pune 3 – 4 linguri de zahăr, și la sfârșit ciocolata. După aceea, vedeta amestecă crema folosind o paletă de silicon, cu mișcări largi, de jos în sus, iar în acest mod spuma rămâne pufoasă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Care este secretul Gabrielei Cristea, pentru a nu arde cozonacii în cuptor

Rețeta autentică a Gabrielei Cristea pentru un cozonac pufos și delicios[Sursa foto: Captură YouTube]

În momentul în care aluatul de cozonac este foarte bine frământat, acesta face câteva “bășicuțe” de aer, conform spuselor Gabrielei Cristea. Așadar, se întinde crema peste aluatul de cozonac, iar mai apoi se taie foaia în două, se rulează fiecare parte și se împletește.

Cozonacii se așează în tavă, după care se lasă din nou la dospit. Gabriela Cristea are un as în mânecă, și anume că obișnuiește să acopere tăvile pline cu pungi de plastic, iar ulterior le pune din nou în cuptorul cald, unde are loc dospirea finală, care durează aproximativ o oră și jumătate.
Înainte de coacerea acestora, se ung cu albuș de ou frecat cu un praf se sare, înainte de a fi băgați la cuptor. Vedeta coace cozonacii la 170 – 175 °C, iar timp de 25 de minute nu deschide cuptorul. Mai mult decât atât, Gabriela Cristea a recunoscut și ce face pentru a nu arde cozonacii.

“Le pun un capac din folie de aluminiu, ca să nu se ardă, scad temperatura și pentru încă 25 de minute ii coc la aproximativ 165 de grade”, a mai precizat Gabriela Cristea pe YouTube. La final, cozonacii se ung cu apă și zahăr pentru a fi moi și lucioși.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„Asta e rețeta mea de cornulețe, nu are rost să mai probez alte rețete!” Rețeta de cornulețe pentru Crăciun a bunicii Emilia de pe TikTok!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies