Află din rândurile următoare care este rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina.
Maica Ecaterina a povestit pentru Trinitas, cum prepară ea rețeta de fasole moldovenească. În perioada postului această mâncare este excelentă pentru o masă gustoasă și sățioasă.
Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 500 g de fasole
- 3-4 foi de dafin
- 3 cepe albe
- 1-2 linguri pastă de tomate
- un ardei gras rosu
- 200 ml suc de roșii
- 2 morcovi
- 2-3 crenguțe cimbru
- un păstârnac
- mărar
- o bucățică de țelină
- sare
- 3-4 caței de usturoi
- piper
Mod de preparare:
Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„Avem ceapă, o bucată de țelină, morcov și un păstârnac și un ardei gras roșu. Tocăm ceapa. O să o punem la călit cu puțin ulei și apoi o să adăugăm celelalte legume date prin răzătoare. Punem uleiul puțin la încins, după care adăugăm ceapa să se călească încet. Amestecăm puțin. O lăsăm să se gătească la foc mic câteva minute, timp în care o să tăiem 1-2 căței de usturoi. Îi zdrobim și îi adăugăm peste ceapă. Adăugăm și usturoiul peste ceapă și lăsăm să se călească câteva minute, timp în care vom pregăti celelalte legume.
Bineînțeles, când punem fasolea la înmuiat în apă, de seara pentru a doua zi, se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele. Se pune și la fiert. Într-adevăr, o apă, două se schimbă la fasole. Până fierbe de tot se schimbă două ape cel puțin. Cu bicarbonatul pot consuma fasolea și cei care au probleme cu intestinele.
Am pregătit legumele. Le adăugăm peste ceapă să se călească puțin.