Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze

reteta de galette de rois
Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze

Galette des Rois reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Galette des Rois. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Galette des Rois, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Galette des Rois

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Galette des Rois, absolut delicioasă, în doar 11 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp de r ă cire – 50 minute

Timp total  -2 ore

Porții  – 10 persoane

Ingrediente – Galette des Rois

  • 2 pachete de foi de plăcintă
  • 150 m lapte
  • 6 ouă (la temperatura camerei)
  • 30 g zahăr granulat
  • o lingură de amidon de porumb
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr granulat
  • 150 g pudră de migdale
  • o esență de migdale
  • apă rece

galette de rois
Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!

Mod de preparare - Galette des Rois

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 pachete de foi de plăcintă, proaspăt scoase de la congelator.

Atenție însă! Avem nevoie de ele să se păstreze reci, așadar, dacă le-ați scos din congelator, trebuie să le păstrați măcar la frigider, până când vom avea nevoie de ele.

Pasul 2.  Mai departe, ne vom ocupa de crema pentru umplutură. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 150 de mililitri de lapte, oală pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu, până în momentul în care va începe să fiarbă.

Pasul 3.  Între timp, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 2 gălbenușuri de ou, alături de 30 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unei palete, vom amesteca cele două ingrediente până în momentul în care se vor încorpora uniform și vom obține o consistență deschisă la culoare. Abia apoi vom adăuga și o lingură de amidon de porumb, pe care de asemenea îl vom încorpora bine de tot.

Pasul 4.  În acest timp, laptele nostru s-a încălzit suficient, motiv pentru care îl vom lua de pe foc și vom începe să-l turnăm treptat, în amestecul nostru de zahăr, ou și amidon de porumb, timp în care vom continua să amestecăm. După ce acest lucru a avut loc, vom transfera compoziția înapoi în oală și o vom pune pe aragaz, pentru a se găti timp de doar câteva minute, mai exact până în momentul în care amestecul se va subția.

Atenție însă! În tot acest timp, vom amesteca continuu. După acest interval de timp, vom lua oala de pe foc și o vom acoperi cu o folie alimentară, pentru a o lăsa să se odihnească pentru ceva timp.

Pasul 5.  În acest timp ne vom ocupa de prepararea cremei de migdale. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga 100 de grame de unt (la temperatura camerei), alături de 100 de grame de zahăr granulat. Cele două ingrediente se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn, până când vom obține o

textură cremoasă. Abia apoi vom adăuga și 2 ouă întregi (la temperatura camerei), 150 de grame de pudră de migdale, dar și o esență de migdale. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot, cu ajutorul unei linguri de lemn.

Pasul 6.  A venit momentul să combinăm cele două compoziții, motiv pentru care vom lua oala care s-a odihnit deja, iar treptat, vom adăuga conținutul acesteia în bolul nostru. Amestecăm bine de tot cele două compoziții pentru a se încorpora uniform, iar apoi bolul se va introduce la frigider, pentru aproximativ 20 de minute.

cea mai simpla reteta de galette de rois
Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Brioșe cu nuci și miere. Perfecte pentru masa de Crăciun!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Între timp, ne vom ocupa de foile noastre de plăcintă. Așadar, vom scoate cele 2 pachete de foi de plăcintă de la frigider și le vom așeza pe o suprafață plată, pe care am presărat făină, în prealabil. Întindem foile noastre de plăcintă, iar apoi le vom tăia în două cercuri, cât de cât egale. Avem nevoie de unul mai mare, iar de altul puțin mai mic, însă nu cu o diferență prea mare.

Pasul 8.  Pe o tavă dreptunghiulară, vom așeza hârtie de copt, peste care vom pune ulterior primul nostru strat rotund de plăcintă, care trebuie să fie partea mai mare. În ceea ce privește al doilea strat de plăcintă, partea mai mică, o vom așeza pe o hârtie de copt, pentru a-i adăuga umplutura.

Pasul 9. Scoatem umplutura de la frigider și o așezăm, cu ajutorul unei spatule, în mijlocul stratului de aluat, pentru a forma stratul nostru de cremă. Marginile acesteia le vom unge cu puțină apă rece, iar mai apoi vom așeza stratul mai mare de aluat (cel din tavă), peste umplutura noastră. Învelim bine plăcinta și presăm marginile acesteia, cât să se unească.

Pasul 10.  Se recomandă ca în mijlocul acesteia să facem o mică gaură, iar apoi, cu ajutorul unui cuțit, vom așeza câte două degete pe marginea plăcintei, iar spre mijlocul degetelor vom aduce aluatul cu ajutorul cuțitului, pentru a ne asigura că plăcinta este sigilată cum trebuie.

Pasul 11.  Imediat apoi, plăcinta se va unge cu ou bătut, se va introduce la frigider pentru aproximativ 30 de minute, iar apoi o vom mai unge odată, tot cu un ou bătut. După acest interval de timp, tava se va introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 35-40 de minute, iar rețeta este gata!

Galette des Rois  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de galette de rois
Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cheesecake de turtă dulce. Desertul de Crăciun care nu necesită coacere!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețetă de Panettone, cozonacul delicios cu origine Italiană

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies