Macarons, prăjiturile colorate care au devenit extrem de apreciate în ultimii ani, se pot face și acasă.
Originare din Franța, Macarons se numără printre prăjiturile ”la modă”, de câțiva ani încoace. Frumos colorate, aromate și extrem de delicioase, aceste dulciuri rafinate satisfac, cu siguranță, chiar și cele mai exigente gusturi. Iată cea mai simplă rețetă de Macarons, care nu are cum să dea greș.
Macarons, rețeta pentru cele mai sofisticate prăjituri
Citeste si: La ce temperatură se coc MACARONS
Citeste si: La ce temperatură se coc FURSECURILE
Ce sunt macarons
Cu siguranță ați gustat, măcar o dată, din celebrele Macarons. Sunt niște prăjituri absolut irezistibile, care vă fac cu ochiul datorită culorilor superbe în care sunt îmbrăcate.
Dacă nu știați, aceste prăjiturele se pot face, fără probleme, și acasă. Puteți încerca să le preparați după rețeta de bezea italiană, dar va trebui să fierbeți siropul de zahăr, sau după rețeta de bezea franțuzească. Aceasta din urmă este
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Macarons pot fi gătite în diverse culori sau puteți opta pentru o singură culoare, în funcție de preferințele fiecăruia. Țineți cont că este ideal să folosiți făină de migdale, pentru a prepara aceste prăjiturele.
Ingrediente pentru fursecurile de Macarons
Citeste si: La ce temperatură se coace CREMA DE ZAHĂR ARS
- 70 g zahăr tos
- 230 g zahăr pudră
- 120 g făină de migdale
- două albușuri
- sare
- colorant alimentar (doar dacă vreți să faceți Macarons colorate)
- cacao (dacă vreți să faceți Macarons cu cacao)
Ingrediente pentru umplutura de Macarons
- 230 g smântână dulce pentru frișcă
- 260 g ciocolată neagră
Cum se prepară acasă celebrele Macarons
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coc BEZELELE
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coc BEZELELE
Albușurile trebuie bătute spumă cât mai tare. Adăugați în ele și un praf de sare. După ce ați obținut o spumă consistentă, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Rezultatul final trebuie să fie o bezea care nu cade, atunci când întoarceți castronul invers. Dacă vreți să faceți Macarons colorate, puneți colorantul alimentar în spuma de albușuri, în timp ce mixați.
Adăugați făina peste spuma de albușuri, puțin câte puțin, în timp ce amestecați de jos în sus. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați cercuri din compoziție. Aveți grijă să păstrați o distanță între ele, pentru că se vor mări la cuptor. Loviți tava de câteva ori de masă, pentru a obține forma perfectă de Macarons.
Lăsați tava afara, pentru cel puțin două ore, până când compoziția nu se va mai lipi de degete. De-abia apoi băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 8 minute. După acest timp, scădeți temperatura cuptorului și mai lăsați prăjiturile pentru încă 5 minute.
În felul acesta, veți obține Macarons moi în interior, dar crocante la exterior. Lăsați prăjiturile să se răcească. Între timp, pregătiți umplutura pentru Macarons. Puneți smântâna pentru frișcă la fiert și adăugați ciocolata în ea. Amestecați încet, până când ciocolata se va topi și veți obține o cremă omogenă. Lăsați-o să se răcească și umpleți Macarons cu cremă doar atunci când totul este rece. Puneți cremă între două Macarons și lipiți cu atenție.