Mucenicii muntenești reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mucenici muntenești, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși mucenici muntenești, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mucenici muntenești - „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mucenici muntenești, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp de răcire – 1-2 ore
Timp total – 1-2 ore și 30 minute
Porții – 8 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Mucenici muntenești - „Păzea, Creața gătește!”
- 400 g mucenici
- 250 g zahăr granulat
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- 2 lingurițe de esență de rom
- 200 g nucă
- scorțișoară măcinată
- un praf de sare
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Salată orientală a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Te ajutăm să o prepari, pas cu pas!
Mod de preparare - Mucenici muntenești - „Păzea, Creața gătește!”
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mare. Așadar, vom adăuga în oală 4 litri de apă, la fiert, pentru cei 400 de grame de mucenici pe care îi vom prepara astăzi.
Pasul 2. Între timp, ne vom ocupa de mărunțirea nucilor. Vom începe prin a așeza pe un tocător, hârtie de copt, în cazul în care nu stă deloc întinsă hârtia de copt, o putem mototoli, pentru ca ulterior să
Pasul 3. Odată ajuns conținutul la punctul de fierbere, a venit momentul să adăugăm în oala noastră și cei 400 de grame de mucenici. Este nevoie să amestecăm în mod continuu, tot cu lingura de lemn,
timp de câteva minute, pentru a ne asigura că mucenicii nu se vor lipi. Tot acum vom adăuga și 2 lingurițe de esență de vanilie și 2 lingurițe de esență de rom. Pentru a ne asigura că aroma esențelor adăugate vor pătrunde așa cum ne dorim în mucenicii noștri, vom scădea focul, de la mare, la mic, pentru a-i lăsa în totalitate, timp de aproximativ 15 minute.Pasul 4. După acest interval de timp, a venit momentul să adăugăm și nuca zdrobită și amestecăm, tot cu lingura de lemn, moment în care vom adăuga și puțină scorțișoară (după gust). După ce mai lăsăm puțin să fiarbă, vom acoperi oala cu un capac, vom stinge focul și o vom lăsa pe aragaz până când se va răci, timp de aproximativ 1-2 ore.
Pasul 5. După acest interval de timp, vom îndepărta oala de pe aragaz și vom pune mucenicii în farfurii. De asemenea, dacă vă doriți, mai puteți adăuga deasupra puțină scorțișoară și nucă, iar rețeta este gata!
Mucenicii muntenești sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Pizza cu blat de pâine a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, mult mai ușor de preparat!