Prăjitura negresă se poate prepara în multe moduri. Printre cele mai populare sunt cele doar cu ciocolată, cu gem de vișine, căpșuni, cireșe și, bineînțeles, caise. Este foarte simplă, ai nevoie de doar câteva ingrediente și de puțin timp liber. Află cum să prepari negresa cu gem de caise:
Negresa este un desert foarte ușor de preparat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a obține o prăjitură pufoasă, aromată și pe gustul tuturor. Negresa cu gem se numără printre cele mai modeste și simple deserturi din câte există. Faptul că nu durează mai mult de 20 de minute să prepari aluatul contribuie, fără doar și poate, la popularitatea ei. Multe gospodine o aleg atunci când vor să pună pe masă ceva dulce, dar nu au destul timp la dispoziție pentru a prepara un tort, spre exemplu.
Citeste si: Care este temperatura optimă pentru a coace un COZONAC. Ce secrete au gospodinele pentru acest preparat
Ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură delicioasă
Pe lângă faptul că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie pentru a prepara acest desert, nici ingredientele nu îți vor da bătăi de cap.
Pentru acest desert nu trebuie decât să amesteci ingredientele uscate cu cele umede, iar mai apoi să pui toată compoziția într-o tavă încăpătoare.
Pe deasupra poți decora prăjitura negresă cu gem de caise cu fulgi de nucă de cocos, migdale, nuci, alune sau ciocolată topită.
Toate acestea te vor ajuta să oferi desertului un contrast de texturi absolut fantastic.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru o tavă de dimensiuni medii ai nevoie de:
- 350 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 100 g zahăr
- 25 g zahăr vanilat
- 50 g cacao
- un praf de sare
- 300 ml apă minerală
- 150 g ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe extract de cafea (sau rom/migdale/vanilie)
- 150 g gem de caise
- 80 g migdale crude
Prăjitura negresă cu gem de caise va avea o textură pufoasă dacă folosești făină de patiserie, mai exact cea de tip 000. Poți alege diferite tipuri de gem: cel de caise, gutui, prune, vișine, căpșuni, cireșe etc. Aromele sunt foarte importante în această rețetă. Extractul de cafea, de exemplu, poate intensifica aroma de ciocolată a blatului, iar migdalele se vor potrivi de minune cu textura acestuia și gustul gemului de caise.
De asemenea, ingredientul secret pe care putini bucătari îl precizează este folosirea migdalelor in compoziția negresei.
Cum să prepari negresa cu gem de caise
Pentru început va trebui să pornești cuptorul la 180 de grade. În tavă se adaugă untul sau uleiul și se pune hârtia de copt. Ingredientele uscate și anume făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao se adaugă într-un bol spațios. Tot aici se adaugă și un sfert din cantitatea de migdale. Acestea se taie mărunt cu ajutorul unui cuțit. Se amestecă toate ingredientele.
Într-un vas separat se adaugă 300 ml de apă minerală, uleiul de floarea soarelui și extractul de cafea sau cel de rom, migdale sau vanilie. Totul se adaugă în bolul cu ingredientele uscate și se amestecă ușor. Vei obține un aluat moale, asemănător unei creme de ciocolată.
Aluatul se toarnă în tavă, iar pe deasupra se pun și fulgii de migdale, cocos sau nuca. Dacă îți dorești ca aceasta să fie și mai moale, poți face o glazură din ciocolată pe care să o pui peste după ce se coace. Prăjitura se lasă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, până când va trece testul cu scobitoarea. Înainte de servire trebuie lăsată la răcit preț de 20 de minute.