Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură

Prajitura negresa cu gem de caise
Prajitura negresa cu gem de caise

Prăjitura negresă se poate prepara în multe moduri. Printre cele mai populare sunt cele doar cu ciocolată, cu gem de vișine, căpșuni, cireșe și, bineînțeles, caise. Este foarte simplă, ai nevoie de doar câteva ingrediente și de puțin timp liber. Află cum să prepari negresa cu gem de caise:

Negresa este un desert foarte ușor de preparat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a obține o prăjitură pufoasă, aromată și pe gustul tuturor. Negresa cu gem se numără printre cele mai modeste și simple deserturi din câte există. Faptul că nu durează mai mult de 20 de minute să prepari aluatul contribuie, fără doar și poate, la popularitatea ei. Multe gospodine o aleg atunci când vor să pună pe masă ceva dulce, dar nu au destul timp la dispoziție pentru a prepara un tort, spre exemplu.

Iată cum prepari negresa cu gem de caise:

Citeste si: Care este temperatura optimă pentru a coace un COZONAC. Ce secrete au gospodinele pentru acest preparat

prajitura negresa cu gem de caise
prajitura negresa cu gem de caise[Sursa foto: Unsplash]

Ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură delicioasă

Pe lângă faptul că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie pentru a prepara acest desert, nici ingredientele nu îți vor da bătăi de cap.

Pentru negresa cu gem de caise ai nevoie de câteva alimente simple, de bază, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie. Desertul este fraged, pufos și reușește să întreacă de fiecare dată toate așteptările.

Pentru acest desert nu trebuie decât să amesteci ingredientele uscate cu cele umede, iar mai apoi să pui toată compoziția într-o tavă încăpătoare.

Pe deasupra poți decora prăjitura negresă cu gem de caise cu fulgi de nucă de cocos, migdale, nuci, alune sau ciocolată topită.

Toate acestea te vor ajuta să oferi desertului un contrast de texturi absolut fantastic.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Preț COZONAC Paște 2022: Cât vor plăti românii pentru acest preparat tradițional. „Problema este că aceste creşteri de costuri nu se opresc aici"

Prajitura negresa cu gem de caise
Prajitura negresa cu gem de caise[Sursa foto: Unsplash]

Pentru o tavă de dimensiuni medii ai nevoie de:

- 350 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 100 g zahăr
- 25 g zahăr vanilat
- 50 g cacao
- un praf de sare
- 300 ml apă minerală
- 150 g ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe extract de cafea (sau rom/migdale/vanilie)
- 150 g gem de caise
- 80 g migdale crude

Prăjitura negresă cu gem de caise va avea o textură pufoasă dacă folosești făină de patiserie, mai exact cea de tip 000. Poți alege diferite tipuri de gem: cel de caise, gutui, prune, vișine, căpșuni, cireșe etc. Aromele sunt foarte importante în această rețetă. Extractul de cafea, de exemplu, poate intensifica aroma de ciocolată a blatului, iar migdalele se vor potrivi de minune cu textura acestuia și gustul gemului de caise.

De asemenea, ingredientul secret pe care putini bucătari îl precizează este folosirea migdalelor in compoziția negresei.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum au luat naștere JELEURILE. Pentru mulți oameni gelatina era considerată echivalentul culinar al plasticului

Cum să prepari negresa cu gem de caise

Pentru început va trebui să pornești cuptorul la 180 de grade. În tavă se adaugă untul sau uleiul și se pune hârtia de copt. Ingredientele uscate și anume făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao se adaugă într-un bol spațios. Tot aici se adaugă și un sfert din cantitatea de migdale. Acestea se taie mărunt cu ajutorul unui cuțit. Se amestecă toate ingredientele.

Într-un vas separat se adaugă 300 ml de apă minerală, uleiul de floarea soarelui și extractul de cafea sau cel de rom, migdale sau vanilie. Totul se adaugă în bolul cu ingredientele  uscate și se amestecă ușor. Vei obține un aluat moale, asemănător unei creme de ciocolată.

Aluatul se toarnă în tavă, iar pe deasupra se pun și fulgii de migdale, cocos sau nuca. Dacă îți dorești ca aceasta să fie și mai moale, poți face o glazură din ciocolată pe care să o pui peste după ce se coace. Prăjitura se lasă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, până când va trece testul cu scobitoarea. Înainte de servire trebuie lăsată la răcit preț de 20 de minute.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cine a inventat ciocolata. Povestea inventatorului ciocolatei și influența sa asupra lumii dulciurilor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies