Rețeta de pizza la tigaie, pregătită de Paula Chirilă: „Nu e nimic complicat! Se face ca orice altă pizza, doar că la tigaie, însă trebuie urmați cu grijă câțiva pași!”
Florentina Visan22 iulie 2024Actualizat: 27 septembrie 2024, 11:58
„ Astăzi o să fac pizza la tigaie. Nu e nimic complicat. Se face ca orice altă pizza, doar că la tigaie, însă trebuie urmați cu grijă câțiva pași. Pentru că nu vreau să dau drumul la cuptor pe căldurile astea, m-am gândit să fac o pizza la tigaie .”, a spus vedeta pe Facebook.
„ Tai aluatul în jumătate și îl punem în tigaie.
Am ales o tigaie măricică, unde am pus cam 250 de grame de aluat. Ungem tigaia cu ulei de măsline. Punem apoi aluatul în tigaie și îl împingem ușor, cu ambele mâini, către margine. Îl întindem uniform în tigaie. Am pus aluatul pe foc, la foc mediu. Acoperim tigaia și o lăsăm la foc mic spre mediu, cam 3-4 minute. Acum întoarcem pe partea cealaltă. O dăm deoparte de pe foc și punem ingredientele.
Folosesc câteva ingrediente pe care le am în frigider: suc de roșii, porumb, două tipuri de salam, măsline, mozzarella și câteva felioare de ardei gras. După ce am uns blatul cu suc de roșii, pun niște mozzarella rasă peste blat și peste suc și urmează apoi restul ingredientelor pregătite. La sfârșit am să pun și câteva condimente pentru extra savoare. Așezăm extra mozzarella și după care începem să așezăm feliuțele de salam, să fie bogată.
Punem ardeiul gras, presărăm și câteva măsline, punem și porumbul, acoperim și mai lăsăm la tigaie vreo 3-4 minute, până se topește mozzarella. După 2 minute am zis să pun și un pic de busuioc și un pic de oregano. Wow, ce bine arată! Arată foarte bine. Miroase excepțional. Am câteva sfaturi pentru voi: folosiți o tigaie cu fund gros, care să distribuie căldura uniform. Focul să fie mic spre mediu.
Verificați în permanență aluatul să nu se ardă. Nu puneți mult ulei, doar ungeți un pic fundul tigăii cu ulei de măsline. Folosiți ce ingrediente aveți în frigider .”, a explicat vedeta pe pagina sa de Facebook.
Rețeta de pizza la tigaie, pregătită de Paula Chirilă: „Nu e nimic complicat! Se face ca orice altă pizza, doar că la tigaie, însă trebuie urmați cu grijă câțiva pași!”
Florentina Visan22 iulie 2024Actualizat: 27 septembrie 2024, 11:58