Plăcintă cu brânză și miere. Călătorie gustativă în inima aromelor și texturilor autentice!

placinta cu branza si miere
Rețetă de Plăcintă cu brânză și miere

Plăcinta cu brânză și miere reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  plăcintă cu brânză și miere. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu brânză și miere, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Plăcintă cu brânză și miere

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  plăcintă cu brânză și miere, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră și 15 minute

Timp de răcire  – o oră și 15 minute

Timp total  – 3 ore

Porții  – 8 persoane

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente – Plăcintă cu brânză și miere

  • 250 g de făină
  • un sfert de cană de zahăr granulat
  • sare (după gust)
  • o cană de unt (la temperatura camerei)
  • un sfert de cană de apă cu gheață
  • 400 g brânză sărată
  • 30 g cașcaval
  • 2 cutii de 185 g de brânză de vaci cu smântână (la temperatura camerei)
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • miere

De

menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de placinta cu branza si miere
Rețetă de Plăcintă cu brânză și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze

Mod de preparare - Plăcintă cu brânză și miere

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de   pregătirea aluatul pentru plăcintă. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga 250 de grame de  făină, un sfert de cană de  zahăr granulat sare  (după gust), ingrediente pe care le vom mixa. Imediat apoi vom adăuga și o cană de  unt  (la temperatura camerei) și continuăm să amestecăm, pentru a obține aluatul dorit.

La scurt timp, vom adăuga și un sfert de cană de  apă cu gheață, în timp ce continuăm să mixăm.

Pasul 2.  În continuare, vom transfera aluatul pe o hârtie de copt, pe care am așezat-o pe o suprafață plată și aducem aluatul la o formă rotundă, însă plată, cu ajutorul unui sucitor. Aluatul se pune într-o folie alimentară, iar apoi în frigider, pentru cel puțin  o oră.

Pasul 3.  După acest interval de timp, aluatul se scoate din frigider, se mai lasă puțin să se încălzească, iar apoi presărăm deasupra puțină  făină  și începem să îl mai aplatizăm. Odată obținută dimensiunea potrivită pentru tava de plăcintă, îl vom rula pe sucitor, pentru a-l așeza în tavă. De menționat este faptul că înainte să îl așezăm, este nevoie să mai oprim un sfert din cantitatea sa, pentru a forma mai târziu, câteva linii curbate, ca model.

Excesul de aluat pe margini se îndepărtează, iar marginea se pliază. Introducem tava la congelator pentru aproximativ  15 minute.

Pasul 4.  După acest interval de timp, scoatem tava din congelator, așezăm deasupra acesteia o hârtie de copt, un strat dublu de folie de aluminiu și câteva boabe de fasole uscată. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ  10 minute, la o temperatură de  220 de grade Celsius.

reteta de placinta cu branza si miere
Rețetă de Plăcintă cu brânză și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea compoziției pentru plăcintă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom rade pe răzătoarea cu găuri mai mici, 400 de grame de brânză sărată, iar imediat apoi, și cele 30 de grame de cașcaval. În același bol, vom sparge și cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei) și cele 2 cutii de brânză de vaci cu smântână (la temperatura camerei), de 185 de grame fiecare. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca toate ingredientele, pentru a se încorpora.

Pasul 6.  A venit timpul să scoatem tava de la cuptor, pentru a îndepărta folia de aluminiu și hârtia de copt. Imediat apoi, vom reintroduce tava la cuptor, pentru încă  10 minute.

Pasul 7.  După cele 10 minute, vom scoate tava de la cuptor, pentru a turna compoziția de brânză pregătită, dar și pentru a așeza liniile curbate, formate din aluatul păstrat anterior. Le puteți așeza exact așa cum vă doriți, pentru a rezulta un format deosebit. Tava se introduce apoi la cuptor timp de aproximativ  55 de minute, la o temperatură de  200 de grade Celsius.

Pasul 8.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, vom aștepta să se mai răcească puțin plăcinta, apoi o vom unge cu puțină miere deasupra, ulterior o vom scoate și din tavă, iar rețeta este gata!

Plăcinta cu brânză și miere  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de placinta cu branza si miere
Rețetă de Plăcintă cu brânză și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Caponata, un preparat de origine italiană



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețeta de Ceafă de porc cu cartofi prăjiți, mai suculentă decât credeai!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies