Află din râdnurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de plăcintă cu ton.
Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta, este vorba de o plăcintă cu ton, preparată în stil spaniol.
„ 5 cepe, pe care le-am tăiat grosier. 6 căței de usturoi, 2 ardei verzi, pe care i-am făcut cuburi, 2 ardei kapia, pe care i-am tăiat și pe aceștia cuburi. Într-o tigaie am pus 100 de ml de ulei de măsline, am adăugat ceapa și usturoiul, ardeiul verde, ardeiul roșu, o linguriță de sare, una de piper, o lingură generoasă de boia. Am adăugat 300 de grame de tomate.
După care am luat tonul, l-am scurs și l-am adăugat în compoziția de ardei cu ceapă. L-am gătit undeva la 20 de minute, după care l-am pus într-o strecurătoare pentru a se scurge toată apa. Între timp, într-un bol am pus 100 de ml de apă și o lingură de drojdie uscată, adică 10 grame, cu 10 grame de zahăr. Am lăsat să se activeze. Într-un vas am pus un kilogram de făină, am pus drojdia după ce s-a activat și toată zeama de la tonul scurs.
Adăugăm și 100 de ml de ulei de măsline și frământăm aluatul foarte bine. Se adaugă apă treptat, dacă este necesar. După ce aluatul s-a format, îl lăsăm la dospit timp de 45 de minute. Am scos aluatul, l-am pus pe masa de lucru și l-am divizat în două părți egale. Am luat prima parte, pe care am întins-o cu ajutorul unui sucitor, am luat tava de la cuptor, am pus o hârtie de copt la bază și am preîncălzit cuptorul la 180 de grade, sus și jos, fără ventilație.
Așezăm aluatul în tavă, după care punem compoziția de ton cu legume. Așezăm și cealaltă parte de aluat la suprafață. Am pus un ou într-un vas cu un praf de sare, am uns toată plăcinta și am făcut 5 găuri în plăcintă. Am dat-o la cuptor timp de 50 de minute. Se lasă să se răcească complet, după care o puteți servi. Este absolut delicioasă.”, a explicat Roxana Blenche pe TikTok.