Puiul Milanez reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui Milanez. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui Milanez, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pui Milanez
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui Milanez, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 4-8 bucăți
Ingrediente – Pui Milanez
Ingrediente pentru puiul Milanez
- 2 bucăți mari de piept de pui, dezosat și fără piele
- o jumătate de cană de făină
- 2 căni de pesmet
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- sare
- piper negru măcinat
- ulei de măsline
Ingrediente pentru servire
- salată rucola
- un sos (la alegere)
- semințe de susan (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4-8 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă ușoară de Biluțe de brânză. Un preparat sănătos și rapid
Mod de preparare - Pui Milanez
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 bucăți mari de piept de pui, dezosat și fără piele. Cu ajutorul unui cuțit special de carne, vom tăia ambele bucăți de piept de pui de
la mijloc, pentru a obține 4 bucăți de piept de pui. Pe acestea le vom așeza pe hârtie de copt, atât dedesubt, cât și deasupra. Imediat apoi, ne vom folosi de un bătător de carne, pentru a le subția cât mai mult cu putință și atât cât credeți că este necesar. Acum a venit timpul să îndepărtăm hârtia de copt de deasupra pieptului de pui, pentru a o înlocui cu câteva prosoape de bucătărie, pentru a usca puiul nostru.Pasul 2. Mai departe, vom pregăti ingredientele pentru ca pieptul nostru de pui să fie pregătit cât mai bine și crocant. Așadar, într-o farfurie adâncă vom pune o jumătate de cană de făină, într-o altă farfurie adâncă adăugăm 2 căni de pesmet, iar nu în ultimul rând, vom mai avea nevoie de o altă farfurie adâncă, în care vom sparge 2 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care, cu ajutorul unei furculițe, le vom bate bine, bine de tot.
Pasul 3. Nu trebuie să uităm să condimentăm nici feliile noastre de piept de pui, așa că vom presăra o linguriță de sare, pe ambele părți, dar și puțin piper negru măcinat (după gust), tot pe ambele părți. În plus, bucățile de pui le mai putem tăia în două, pentru a obține mai mult de 4 bucăți mari, mai exact 8 bucăți de pui Milanez, însă acest pas rămâne opțional.
Pasul 4. Între timp, pe aragaz vom așeza și o tigaie de dimensiuni mai mari, la foc mediu, în care vom turna și o jumătate de cană de ulei de măsline.
Citește și: Rețetă de Supă cremă de cartofi. O supă cu adevărat copioasă!
Pasul 5. Acum a venit timpul să ne ocupăm de pregătirea puiului nostru Milanez, pentru prăjire. Așadar, vom lua fiecare bucată de piept de pui și o vom trece, rând pe rând, pe ambele părți, prin farfuria cu făină, apoi prin cea cu ou, iar nu în ultimul rând, prin cea cu pesmet, pentru ca ulterior să le așezăm pe un prosop de bucătărie, pentru a aștepta ca uleiul să se încingă. Procesul se va repeta până când toate bucățile de pui au trecut prin ingredientele din farfurii.
Pasul 6. Așezăm acum puiul nostru în uleiul încins din tigaie. Putem pune câte 4 bucăți deodată, în cazul în care le-ați mai tăiat, iar dacă nu, putem adăuga câte 2 bucăți mari. Pieptul de pui de va găti pe fiecare parte, pentru aproximativ 5 minute, devenind astfel de o nuanță maro-aurie. Atenție însă! După prima tură de prăjire, este nevoie să mai adăugăm aproximativ 3 linguri de ulei de măsline, pentru că este absorbit de puiul din prima tură, iar cel din a doua tură de prăjire are și el nevoie de aceeași cantitate de ulei.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem cu un clește puiul nostru delicios și îl așezăm pe câteva prosoape de bucătărie, pentru ca uleiul să se scurgă, între timp. Puiul milanez se poate servi alături de o salată rucola, un sos (la alegere), dar și presărat deasupra cu câteva semințe de susan (opțional), iar rețeta este gata!
Puiul Milanez este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare. Îți va aminti de gustul copilăriei!