Bucură-te de o masă gourmet cu supa cremă de ciuperci, servită cu crutoane crocante și un strop de smântână proaspătă!

cea mai simpla reteta de supa crema de ciuperci
Rețetă de Supă cremă de ciuperci, mai simplă decât credeai

Supa cremă de ciuperci reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  supă cremă de ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Supă crem ă de ciuperci

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  supă cremă de ciuperci, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 8 persoane

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente – Supă crem ă de ciuperci

  • 4 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • o lingură de ulei de măsline
  • 2 cepe albe
  • 4 căței de usturoi
  • 800 de grame de ciuperci
  • 5 lingurițe de cimbru uscat
  • o jumătate de cană de vin alb sau roșu
  • 6 linguri de făină
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)
  • 4 căni de supă de pui
  • o cană de smântână lichidă
  • pătrunjel proaspăt

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

supa crema de ciuperci
Rețetă de Supă cremă de ciuperci, mai simplă decât credeai[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Curry cu pui și ceapă, preparat de origine asiatică

Mod de preparare - Supă crem ă de ciuperci

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe are o vom pune pe aragaz, la foc mediu. În oală vom adăuga 4 linguri de unt (la temperatura camerei), alături de o lingură de ulei de măsline. Amestecăm din când în când cu o lingură de lemn, până când untul se va topi complet.

Pasul 2.  În momentul în care untul s-a topit, ne vom ocupa și de tăierea cepei și a usturoiului. Așadar, vom avea nevoie de 2  cepe albe, pe care le vom tăia în cubulețe mici, lucru pe care îl vom face și cu 4 căței de  usturoi, pe care îi vom toca mărunt. Atât ceapa, cât și usturoiul se vor adăuga în oală și mai amestecăm, pentru încă  un minut.

Pasul 3.  Între timp, ne vom ocupa și de ciuperci. Așadar, vom avea nevoie de 800 de grame de ciuperci, pe care le vom tăia în felii de dimensiuni potrivite. Ulterior, le vom adăuga și pe ele în oală cu restul ingredientelor, alături de 4 lingurițe de cimbru uscat. Amestecăm tot cu lingura de lemn și le mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute. După ceva vreme, vom adăuga și o jumătate de cană de vin alb sau roșu, după

preferințe. Mai amestecăm puțin, timp de 5 minute și adăugăm și 6 linguri de făină, sare (după gust), piper negru măcinat (după gust), dar și 4 căni de supă de pui. Lăsăm pe foc pentru a se lăsa și mai amestecăm din când în când, pentru alte 5 minute.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de supa crema de ciuperci
Rețetă de Supă cremă de ciuperci, mai simplă decât credeai[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  Punem mai apoi și alte condimente, după preferințe, pentru a da un gust aparte,  rețetei de supă cremă de pui de astăzi. Lăsăm oala pe foc să fiarbă, după ce o acoperim și cu un capac. După 20 de minute, adăugăm în oală și o cană de smântână lichidă și puțin pătrunjel proaspăt, tăiat cât mai mărunt cu putință, puțin cimbru uscat și sare (după gust). Lăsăm pe aragaz, la foc mic și mai amestecăm din când în când.

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom transfera supa cremă de ciuperci în farfurii, deasupra vom presăra puțină verdeață, iar rețeta este gata!

Supa cremă de ciuperci  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

reteta de supa crema de ciuperci
Rețetă de Supă cremă de ciuperci, mai simplă decât credeai[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Paste cu dovlecei. Cei mici vor fi încântați de acest preparat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies