Supa cremă de mazăre este cea mai rapidă dintre toate rețetele de supe. Iată ce ingrediente vă trebuie și cum faceți acest preparat.
Atunci când vă doriți o cină ușoară și săracă în calorii, supele cremă reprezintă o variantă perfectă. Încercați neapărat rețeta de supă cremă de mazăre. Este delicioasă și se prepară în mai puțin de 30 de minute.
Supa cremă de mazăre, o rețetă simplă și rapidă
Citeste si: CITEŞTE: Cât timp se fierbe un cartof. Cea mai iubita legumă
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe lintea. Cum prepari cea mai gustoasă linte
Din start trebuie să știți că nu există o rețetă standard pentru supa cremă de mazăre. Aceasta poate fi îmbunătățită, în funcție de preferințele fiecăruia.
De fapt, acest lucru este valabil la aproape toate rețetele de mâncăruri. Important este că supa cremă de mazăre se face repede, din câteva ingrediente și poate fi preparată chiar și de gospodinele care nu au foarte multă experiență în bucătărie.
Dacă vreți să faceți supa de post, nu adăugați smântână. Bineînțeles că gustul nu va mai fi la fel și nici consistența supei nu va mai fi atât de cremoasă.
Cu toate acestea, preparatul va fi extrem de delicios, pentru că, așa cum știm, mazărea este una dintre cele mai îndrăgite legume, datorită gustului său dulceag.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Și cartofii pot fi excluși din rețetă, dacă sunteți la regim și nu vreți să consumați o cantitate prea mare de carbohidrați. Noi vă sfătuim totuși să puneți cartofi, pentru ca supa să fie mai cremoasă.
Ingrediente pentru supa cremă de mazăre:
- 500 g boabe de mazăre proaspătă sau congelată
- 2 cartofi
- o ceapă
- o jumătate de țelină
- puțin păstârnac
- o rădăcină de pătrunjel
- doi litri de apă sau supă de legume sau de carne
- 150 ml smântână pentru gătit
- 2-3 linguri de unt sau ulei
Cum se prepară supa cremă de mazăre
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp fierb ardeii umpluți
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe mazărea
Curățați și spălați toate legumele. Apoi le tăiați în cuburi. Într-o oală, puneți untul sau uleiul și căliți ceapa, pentru câteva minute. După aceea, adăugați țelina și cartofii și puneți sare, pentru ca legumele să se călească mai repede și apa să se evapore.
Bineînțeles că puteți prepara supa într-un mod mai dietetic și să nu mai căliți legumele. În acest caz, le veți pune direct la fiert, în apă cu sare.
Dacă optați pentru varianta de a căli legumele, după ce acestea vor fi gata, veți adăuga apă caldă peste ele. Apa poate fi înlocuită cu supă de legume sau supă de carne.
Lăsați legumele să se fiarbă bine, iar apoi adăugați și mazărea proaspătă sau congelată. Aceasta nu are nevoie de mult timp pentru a se fierbe. În aproximativ 5 minute va fi gata.
După aceea, puneți toate legumele în blender. Piureul pe care îl obțineți trebuie trecut și printr-o sită, pentru ca supa să fie fină.
Puneți crema de legume înapoi în oală și îi adăugați smântâna pentru gătit.
Potriviți supa de sare și de piper, lăsați-o să dea în câteva clocote și gata.Supa cremă de mazăre poate fi servită cu parmezan, crutoane, frunze de busuioc sau de mentă sau cu bacon prăjit.
”Mazăre nouă să fie, cu sau fără pui. De ce mazăre acum, primăvara? Pentru că e singura perioadă din an în care mazărea e crudă, dulce, plină de apă și de savoare de iarbă verde.
În câteva săptămâni boabele se vor întări și vor avea mai mult amidon, adică un gust făinos, deci acum e momentul să profităm!
Proteina din mazăre este, mai nou, la mare modă, pentru că se cultivă ușor și nu dă alergii și tulburări hormonale, precum soia. Apoi mazărea este o leguminoasă, ceea ce înseamnă că are și proteine și glucide lente- hrănitoare și prietenoase cu silueta. Mai punem la socoteală fibre din belșug, multe minerale și betacaroten, plus avantajul că nu dă probleme de balonare precum fasolea.
Nu contează că proteinele vegetale sunt incomplete (de calitatea a-IIa), punem lângă mazăre o felie de paine sau o bucățică de pui și am acoperit tot spectrul de aminoacizi esențiali. Și bineînțeles, nu uitați de mărar. Ce mazăre nouă ar fi aia, fără mărar.
P. S. Atât de lent se absorb glucidele din mazăre, că până și diabeticii o pot consuma liniștiți”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.