Rețeta Ginei Bradea de zacuscă de dovlecei: „Nu folosesc aspirină sau conservant, absolut nimic!”

Rețeta Ginei Bradea de zacuscă de dovlecei: „Nu folosesc aspirină sau conservant, absolut nimic!”
Rețeta Ginei Bradea de zacuscă de dovlecei: „Nu folosesc aspirină sau conservant, absolut nimic!”

Află din rândurile următoare cum prepară Gina Bradea rețeta sa de zacuscă de dovlecei.

Gina Bradea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați blogeri culinari, vine mereu în fața urmăritorilor săi din mediul online, cu cele mai gustoase preparate. Cum toamna se apropie cu pași repezi, gospodinele își pregătesc cămara cu preparate gustoase și menite să reziste pe întreg parcursul iernii. Printre acestea se numără și zacusca, nelipsită de pe raftul oricărei gospodine.

La rândul său, Gina Bradea a pregătit un tuci mare cu zacuscă și a împărtășit rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.

Rețeta Ginei Bradea de zacuscă de dovlecei

Citește și: Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune: „Acesta este marele secret!”

Rețeta Ginei Bradea de zacuscă de dovlecei
Rețeta Ginei Bradea de zacuscă de dovlecei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Care este secretul Ginei Bradea pentru cel mai gustos pilaf? „După ce pun orezul, amestec atunci și pe urmă nu mai amestec deloc!”

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de Gina Bradea, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 kg dovlecei fragezi
  • 1,5 kg ceapă
  • 1,5 kg roșii coapte, cărnoase
  • 1,5 kg ardei gras roșu sau gogoșar, kapia
  • 1-2 morcovi
  • 200 ml de ulei (se poate mai mult)
  • o lingură de sare
  • piper după gust (eu pun jumătate de linguriță rasă, dar noi mâncăm picant)
  • 2 frunze dafin
  • 2-3 caței de usturoi (opțional)

Mod de preparare:

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Deși Gina Bradea nu a explicat pas cu pas modul de preparare al rețetei, acesta este unul foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să curățați legumele, să le tocați mărunt, iar apoi să le adăugați treptat pe foc, începând cu ceapa călită cu ulei, morcov, ardei, roșii și dovleceii dați pe răzătoare și scurși de apă. Ulterior, putem condimenta zacusca și o lăsăm pe foc până scade, amestecând constant.

Zacuscă de dovlecei. Uitați-vă cât de bine arată! Este gata. O mai las să scadă și apoi o pun în borcane și o sterilizez. Nu folosesc aspirină sau conservant, absolut nimic. Doar sare și piper, ardei iute, nimic altceva. Foarte puțin ulei. Vedeți că nu se ridică uleiul deasupra la mine. Eu nu fac prăjeli, nu folosesc ulei în exces. În felul acesta, pot mânca și eu o felie de pâine cu zacuscă, așa cum sunt cu fierea mea supărăcioasă.”

, a spus Gina Bradea pe TikTok.  

@ginabradea Zacusca de dovlecei e mult mai fina si mai blanda cu ficatul si colecistul decat zacusca de vinete. Eu o fac fara prajeli, fara mult ulei, pot manca si eu o felie de paine cu zacusca, fara probleme. Reteta este postata pe blog inca din 2015, am fost prima care am postat-o, apoi a fost preluata si de altii (fara sa se mentioneze sursa, desigur).
Cate borcane credeti ca-mi ies de acolo? Ingrediente- 4 kg dovlecei fragezi -1,5 kg ceapa -1,5 kg rosii coapte, carnoase -1,5 kg ardei gras rosu sau gogosar, kapia -1-2 morcovi -200 ml ulei (se poate mai mult) -1 lingura sare -piper dupa gust (eu pun jumatate de lingurita rasa, dar noi mancam picant) -2 frunze dafin -2-3 catei de usturoi (optional) #ginabradea ♬ original sound- Gina Bradea Oficial



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Rețeta de chiftele de post, pregătite cu hrișcă, a părintelui Mina: „Dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a murit Michaela DePrince, dansatoarea celebră a lui Beyonce, la doar 29 de ani

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies