Află din rândurile următoare cum prepară Gina Bradea rețeta sa de zacuscă de dovlecei.
Gina Bradea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați blogeri culinari, vine mereu în fața urmăritorilor săi din mediul online, cu cele mai gustoase preparate. Cum toamna se apropie cu pași repezi, gospodinele își pregătesc cămara cu preparate gustoase și menite să reziste pe întreg parcursul iernii. Printre acestea se numără și zacusca, nelipsită de pe raftul oricărei gospodine.
La rândul său, Gina Bradea a pregătit un tuci mare cu zacuscă și a împărtășit rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta Ginei Bradea de zacuscă de dovlecei
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Gina Bradea, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 kg dovlecei fragezi
- 1,5 kg ceapă
- 1,5 kg roșii coapte, cărnoase
- 1,5 kg ardei gras roșu sau gogoșar, kapia
- 1-2 morcovi
- 200 ml de ulei (se poate mai mult)
- o lingură de sare
- piper după gust (eu pun jumătate de linguriță rasă, dar noi mâncăm picant)
- 2 frunze dafin
- 2-3 caței de usturoi (opțional)
Mod de preparare:
Deși Gina Bradea nu a explicat pas cu pas modul de preparare al rețetei, acesta este unul foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să curățați legumele, să le tocați mărunt, iar apoi să le adăugați treptat pe foc, începând cu ceapa călită cu ulei, morcov, ardei, roșii și dovleceii dați pe răzătoare și scurși de apă. Ulterior, putem condimenta zacusca și o lăsăm pe foc până scade, amestecând constant.
„ Zacuscă de dovlecei. Uitați-vă cât de bine arată! Este gata. O mai las să scadă și apoi o pun în borcane și o sterilizez. Nu folosesc aspirină sau conservant, absolut nimic. Doar sare și piper, ardei iute, nimic altceva. Foarte puțin ulei. Vedeți că nu se ridică uleiul deasupra la mine. Eu nu fac prăjeli, nu folosesc ulei în exces. În felul acesta, pot mânca și eu o felie de pâine cu zacuscă, așa cum sunt cu fierea mea supărăcioasă.”
@ginabradea Zacusca de dovlecei e mult mai fina si mai blanda cu ficatul si colecistul decat zacusca de vinete. Eu o fac fara prajeli, fara mult ulei, pot manca si eu o felie de paine cu zacusca, fara probleme. Reteta este postata pe blog inca din 2015, am fost prima care am postat-o, apoi a fost preluata si de altii (fara sa se mentioneze sursa, desigur). Cate borcane credeti ca-mi ies de acolo? Ingrediente- 4 kg dovlecei fragezi -1,5 kg ceapa -1,5 kg rosii coapte, carnoase -1,5 kg ardei gras rosu sau gogosar, kapia -1-2 morcovi -200 ml ulei (se poate mai mult) -1 lingura sare -piper dupa gust (eu pun jumatate de lingurita rasa, dar noi mancam picant) -2 frunze dafin -2-3 catei de usturoi (optional) #ginabradea ♬ original sound- Gina Bradea Oficial