Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune: „Acesta este marele secret!”

Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune: „Acesta este marele secret!”
Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune: „Acesta este marele secret!”

Află din rândurile următoare care este marele secret al Ginei Bradea cu privire la gemul de prune.

Gina Bradea, unul dintre cei mai cunoscuți blogeri culinari, a pregătit recent o rețetă delicioasă de gem de prune, pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi din mediul online.

Ce ingrediente folosește Gina Bradea la gemul de prune?

Citește și: Care este secretul Ginei Bradea pentru cel mai gustos pilaf? „După ce pun orezul, amestec atunci și pe urmă nu mai amestec deloc.”

Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul Ginei Bradea pentru ardeii copți la borcan. Ce să nu folosiți niciodată. „Nu avem nevoie de conservant, doar igienă.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Rețeta este foarte simplă, cu câteva ingrediente, care oferă preparatului un gust spectaculos. Astfel, potrivit informațiilor oferite de Gina Bradea, pentru a prepara un gem de prune delicios ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de prune dulci, foarte coapte – cântărite fără sâmburi;
  • 100-200 de grame de zahăr;
  • zeama de la jumătate de lămâie;
  • 100-200 g de miez de nucă sau migdale;
  • un sfert de păstaie de vanilie.

Care este secretul Ginei Bradea pentru cel mai gustos gem de prune?

Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune
Cât zahăr pune Gina Bradea la un kilogram de prune, pentru a face cel mai gustos gem de prune[Sursa foto: TikTok]

Deși pune foarte puțin zahăr, Gina Bradea alege cu atenție prunele pe care le folosește. Acestea trebuie să fie dulci și foarte coapte. Potrivit spuselor sale, acesta este secretul pentru cel mai gustos gem de prune.

„Am pus aici 5 kg de prune și multă nucă. Am pus doar o păstaie de vanilie, pentru o aromă discretă. Trebuie să folosim prune foarte coapte la gem, să fie moi.

Acesta este marele secret. Pruna, dacă este aromată și gustoasă, iese un gem extraordinar de bun. Pun foarte puțin zahăr, dar se poate face și fără zahăr complet și este la fel de bun
. Acum, clocotit, îl pun în borcane. Îl las până mâine, iar mâine sterilizez puțin, vreo 20 de minute – o jumătate de oră la bain marie .”, a explicat blogerul culinar pe pagina sa de TikTok.
 

 

@ginabradea Am facut gem de prune, putin, am avut 5 kg de prune cantarite fara samburi- cat am cules dintr-un prun. Doamne, cat este de frumos la culoare, si ce aroma fantastica are! Reteta completa o gasiti pe blog.:) Ma laud, ca tare m-a facut mama gospodina, iar de frumoasa si desteapta nici nu mai pomenesc :P O sa mai fac o tura, mai am un prun de cules, dar sunt cam crude acum:) Ingrediente -1 kg prune dulci, foarte coapte-
cantarite fara samburi -zahar-100-200 g (eu folosesc foarte putin zahar la gemul de prune) -zeama de la jumatate de lamaie -100-200 g miez de nuca sau migdale, sau samburi de prune -vanilie, un sfert de pastaie #ginabradea ♬ original sound- Gina Bradea Oficial



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta doamnei Coco de pe TikTok de pandișpan: „Am aici vișine uscate cu rom! Pun câteva pe deasupra.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies