S-a aflat cum fac maicutele de la manastirea Prislop cei mai buni ardei umpluti de post.
S-a aflat cum fac maicutele de la manastirea Prislop cei mai buni ardei umpluti de post. Sunt deliciosi si consistenti. Incearca si tu aceasta reteta sanatoasa si satioasa.
Ai nevoie de:
7 ardei grasi, 1 ardei, 2 morcovi, 2 cepe, 150 g orez, 3 rosii, boia de ardei dulce, piper, sare, 50 ml ulei, 1 lingura de faina, 1 lingurita de vegeta, patrunjel.
Citeste si: Cum faci cel mai pufos CHEC de POST! Nici nu zici că nu are lapte şi ouă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: 4 reţete cu urzici- Reţete simple şi pline de minerale şi vitamine
Citeste si: Celebrul doctor Mencinicopschi răspunde la întrebarea: ”Cum să mâncăm corect în post?”
Cum se prepara
Ardeii se spala si se curata de cotorul cu seminte. Din cotor se indeparteaza semintele si se opreste pentru capac. Separat pregatim legumele, ceapa si ardeiul se toaca fasiute, morcovul se rade.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim legumele, se adauga orezul, adaugam pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana capata o consistenta buna de umplut ardeii.
La final, adaugam sare, piper dupa gust. Se umplu ardeii si ii asezam intr-o cratita mai inalta. Se adauga apa calda si cateva rondele de rosii. Se adauga dupa gust o lingurita de vegeta si se lasa ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvam o lingura de faina in apa si adaugam in sos. Sunt gata cand zeama a scazut si ardeii au fiert. Se adauga verdeata tocata marunt. Se servesc calzi, impreuna cu sos.