Elwira Petre a dezvăluit rețeta pentru Babka Trojniak, un chec în 3 culori ușor de pregătit.
Elwira Petre a împărțit pe rețelele de socializare un desert delicios, sub denumirea original de Babka Trojniak, care este un chec în trei culori ușor de pregătit, pentru care nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente și care va ieși un adevărat spectacol pe cerul gurii. “Știți deja că îmi place mult să gătesc. V-am pregătit câteva rețete care sper să vă placă și abia aștept să-mi spuneți părerile voastre despre ele.
Aveți nevoie de:
- 300 g făină
- 100 g amidon
- 250 g unt
- 5 ouă
- 8 linguri de ulei de bună calitate (eu folosesc mereu ulei de măsline presat la rece)
- 230 g zahăr pudră (în rețeta originală așa apare, însă eu folosesc zahăr de cocos)
- 1 linguriță de oțet
- 1 plic praf de copt
- Extract de vanilie sau lămâie (puteți folosi și coajă de lămâie, dacă este organică)
- 2 linguri cacao
- 1/2 de cană semințe mac
Cum realizează Elwira Petre desertul în 3 culori
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
După ce a dezvăluit toate ingredientele pe care le-a folosit, Elwira Petre a explicat pas cu pas cum realizează desertul, astfel că a început prin a bate albușurile spumă. Zahărul și gălbenușurile au fost amestecate până s-a obținut o consistență cremoasă. S-a adăugat și făina, amidonul, praful de copt, oțetul, uleiul și extractul de lămâie apoi totul s-a omogenizat. La final a fost amestecată și compoziția din albușuri deja bătută, iar aluatul a fost împărțit în trei.
Așa cum a menționat încă de la început, acesta va fi între culori, astfel că în prima parte nu a adăugat nimic, la doua parte adaugă cacao, iar în a treia parte adaugă mac. Pune compoziția în tava unsă cu ulei și o bagă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la temperatura de 180 de grade.“Hai să trecem la treabă. Batem albușurile spumă. zahărul, gălbenușurile și untul se amestecă până obținem o consistență cremoasă. Apoi adăugăm făină, amidon, praf de copt, oțet, ulei și extract de lămâie și omogenizăm. La final se pun albușurile și se amestecă ușor totul. Împărțim aluatul în 3. În prima parte nu adăugam nimic, în a doua adăugam cacao, iar în a treia mac. Le punem în tava unsă bine cu ulei și făină( în ce ordine doriți voi).