Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik! Aromat, crocant și ușor de pregătit

Rețeta Tort Medovik
Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik

Iată rețeta pentru Tortul Medovik, un desert rusesc extrem de gustos și crocant.

Tortul Medovik este un desert rusesc, cu un gust intens de miere, cremă gustoasă de vanilie și un înveliș crocant de nuci sau alune.

Combinația dintre savoarea umpluturii și textura învelișului dă o notă aparte acestei prăjituri, care poate crea dependență în cazul iubitorilor de dulciuri.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

120 g unt 

150 g zahar 

2 oua 

2 lingurite bicarbonat de sodiu 

100 g miere 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

450 g faina

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

 100 g crema de branza 

200 g lapte condensat 

200 g smantana 

1 lingurita esenta de vanilie 

300 g frisca 

2-3 linguri zahar pudra 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

INGREDIENTE PENTRU DECOR

100 g alune/nuci

Citeste si: Cum se face rapid plăcinta cu brânză dulce și stafide în foietaj

Prepararea foilor

  1. Untul trebuie topit alături de zahăr într-o cratiță antiaderentă, la foc de intensitate mică. După ce observați că untul s-a topit, luați cratița de pe foc.
    Asigurați-vă că amestecul nu este foarte fierbinte.
  2. Adăugați apoi ouă, bicarbonat de sodiu și miere, puneți cratița înapoi pe foc si amestecați continuu timp de aproximativ 6-7 minute, până când compoziția iși va dubla volumul.
  3. Puneți din nou cratița pe foc, adăugați făină(cu 2-3 linguri mai puțin față de cantitatea totală) și amestecați energic până când se omogenizează. După ce veți obține un aluat suficient de gros, dar lipicios, presărați făină pe deasupra și framântați.
    Dați o formă alungită aluatului.
  4. Tăiați 10 sau 12 bucăți egale din aluat și așezați-le pe câte o foaie de copt, cât mai rapid. Tăiați conturul de jur împrejur, pentru a aduce bucățile la aceeași dimensiune.
  5. Când dați foaia la cuptor, lăsați excesul pe care l-ați tăiat pe foaie, pentru că veți ave nevoie de el mai târziu. Coaceți foile rând pe rând la o temperatură de 180 de grade timp de aproximativ 2-3 minute, până când observați că se vor rumeni.
    Odată ce foile sunt coapte, lăsați-le la răcit.
    Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik

Citeste si: Rețetă delicioasă de gogoși fără drojdie! O să vă îndrăgostiţi de acest desert!

Prepararea cremei

  1. Folosiți mixerul pentru a bate crema de brânză și  laptele condensat, alături de smântână și esența de vanilie. Bateți frișca până când observați că se ține de tel, apoi adăugați-o în primul amestec.
  2. Dacă folosiți frișcă vegetală, nu mai este necesar să adăugați zahăr, întrucât acest produs este deja îndulcit. În cazul în care folosiți smântână pentru frișcă, adăugați 2-3 lingurițe de zahăr pudră.
    Rețeta pentru deliciosul Tort Medovik!

Asamblarea tortului

  1. Așezați prima foaie pe platou, apoi intindeți aproximativ 2-3 linguri de cremă deasupra. Alternați foile și crema și la sfârșit îmbrăcați preparatul în crema rămasă.
  2. Zdrobiți resturile rămase de la coacerea foilor cât mai fin și combinați-le cu nuci sau alune mărunțite.

Decorați tortul cu amestecul crocant și savurați tortul!

Sursă foto: retetepractice.ro

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Prăjitura cu căpșuni, rețeta delicioasă a Elwirei Petrei. „Neapărat încercați rețeta asta”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies