Iată rețeta pentru Tortul Medovik, un desert rusesc extrem de gustos și crocant.
Tortul Medovik este un desert rusesc, cu un gust intens de miere, cremă gustoasă de vanilie și un înveliș crocant de nuci sau alune.
Combinația dintre savoarea umpluturii și textura învelișului dă o notă aparte acestei prăjituri, care poate crea dependență în cazul iubitorilor de dulciuri.
INGREDIENTE PENTRU ALUAT
120 g unt
150 g zahar
2 oua
2 lingurite bicarbonat de sodiu
100 g miere
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
450 g faina
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
100 g crema de branza
200 g lapte condensat
200 g smantana
1 lingurita esenta de vanilie
300 g frisca
2-3 linguri zahar pudra
Citește și: Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap- stirilekanald.ro
INGREDIENTE PENTRU DECOR
100 g alune/nuci
Citeste si: Cum se face rapid plăcinta cu brânză dulce și stafide în foietaj
Prepararea foilor
- Untul trebuie topit alături de zahăr într-o cratiță antiaderentă, la foc de intensitate mică. După ce observați că untul s-a topit, luați cratița de pe foc. Asigurați-vă că amestecul nu este foarte fierbinte.
- Adăugați apoi ouă, bicarbonat de sodiu și miere, puneți cratița înapoi pe foc si amestecați continuu timp de aproximativ 6-7 minute, până când compoziția iși va dubla volumul.
- Puneți din nou cratița pe foc, adăugați făină(cu 2-3 linguri mai puțin față de cantitatea totală) și amestecați energic până când se omogenizează. După ce veți obține un aluat suficient de gros, dar lipicios, presărați făină pe deasupra și framântați.
- Tăiați 10 sau 12 bucăți egale din aluat și așezați-le pe câte o foaie de copt, cât mai rapid. Tăiați conturul de jur împrejur, pentru a aduce bucățile la aceeași dimensiune.
- Când dați foaia la cuptor, lăsați excesul pe care l-ați tăiat pe foaie, pentru că veți ave nevoie de el mai târziu. Coaceți foile rând pe rând la o temperatură de 180 de grade timp de aproximativ 2-3 minute, până când observați că se vor rumeni.
Citeste si: Rețetă delicioasă de gogoși fără drojdie! O să vă îndrăgostiţi de acest desert!
Prepararea cremei
- Folosiți mixerul pentru a bate crema de brânză și laptele condensat, alături de smântână și esența de vanilie. Bateți frișca până când observați că se ține de tel, apoi adăugați-o în primul amestec.
- Dacă folosiți frișcă vegetală, nu mai este necesar să adăugați zahăr, întrucât acest produs este deja îndulcit. În cazul în care folosiți smântână pentru frișcă, adăugați 2-3 lingurițe de zahăr pudră.
Asamblarea tortului
- Așezați prima foaie pe platou, apoi intindeți aproximativ 2-3 linguri de cremă deasupra. Alternați foile și crema și la sfârșit îmbrăcați preparatul în crema rămasă.
- Zdrobiți resturile rămase de la coacerea foilor cât mai fin și combinați-le cu nuci sau alune mărunțite.
Decorați tortul cu amestecul crocant și savurați tortul!
Sursă foto: retetepractice.ro