Granola este un aliment extrem de complex, întrucât oferă o paletă largă de beneficii pentru organism.
Rețeta pentru Granola a devenit cunoscută în anul 1881, atunci când medicul Kellogg a început să comercializeze acest preparat, reușind să vândă nici mai mult, nici mai puțin de două tone într-o sâptămână.
Din acel moment, Granola a rămas un aliment extrem de îndrăgit în dieta americanilor, dar și a brazilienilor, fiind recomandat adesea în curele de slabire.
Ingredientele acestui mix și beneficiile pe care le oferă au reprezentat cheia succesului.
Citeste si: Rețetă rapidă de cartofi țărănești cu afumătură!
Rețetele de Granola au la bază următoarele INGREDIENTE:
fulgii de ovaz;
mixul de nuci si semințe;
fructele uscate;
condimentele;
îndulcitorii naturali (fructoza, glucoza).
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Iată cum poți prepara Granola!
Granola este un aliment extrem de complex, întrucât oferă o paletă largă de beneficii pentru organism.
Ar fi păcat să nu te bucuri de acest mix gustos, mai ales că produsul se prepară extrem de repede, iar rețeta nu este deloc complicată.
Ingrediente
350 g fulgi de ovăz
60 g alune de pădure
60 g sâmburi de migdale
60 g semințe de in/dovleac/chia/susan/floarea soarelui
50 g goji
50 g stafide
50 g merișoare
3 linguri ulei de cocos
3 linguri sirop de arțar
1 linguriță scorțișoară
1 păstaie de vanilie
Citeste si: Prăjitura Deșteaptă! Rețeta rapidă care provoacă dependență!
Mod de preparare
În primul rând, semințele, nucile, păstaia de vanilie si fulgii de ovăz trebuie marunțite. Puteți folosi un robot de bucătărie, un blender sau o mașină pentru măcinat. În tot acest timp, pregătiți cuptorul. Încălziți-l timp de 10 minute la o temperatură de 150°C.
Ca să puteți consuma Granola astfel pregătită mai multe dimineți la rând, puneți-o la frigider, în borcane ermetice. Acestea păstrează aroma și gustul preparatului pentru o perioadă lungă de timp si astfel vă veți bucura de multe beneficii!