Tortul egiptean a devenit tortul meu preferat, trebuie să recunosc! Are câte puţin din fiecare: blat subţire, aromat şi crocant, cremă galbenă şi mătăsoasă, frişcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, aşa că poţi mânca fără probleme mai mult de o felie. Nu se face greu, nu te speria că e reţeta lungă. E doar extrem de detaliată, ca să ne asigurăm că îţi va ieşi perfect!
Ingrediente
Pentru 3 blaturi subţiri
6 albuşuri
6 linguri de zahăr
2,5 linguri de făină
50 g alune de pădure/ nuci măcinate
Pentru crema de gălbenuşuri
10 gălbenuşuri
10 linguri de zahăr
3 linguri rase de făină/ amidon de porumb
20 g zahăr vanilat
340 ml lapte
170 g unt
1 fiolă esenţă de vanilie
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>