Tortul egiptean a devenit tortul meu preferat, trebuie să recunosc! Are câte puţin din fiecare: blat subţire, aromat şi crocant, cremă galbenă şi mătăsoasă, frişcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, aşa că poţi mânca fără probleme mai mult de o felie. Nu se face greu, nu te speria că e reţeta lungă. E doar extrem de detaliată, ca să ne asigurăm că îţi va ieşi perfect!
Cum se prepară?
Preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Cum se perpară blatul?
Cantităţile de la cele 3 blaturi sunt date împreună, dar pentru că le vei coace separat, ingredientele pentru fiecare blat în parte sunt: – 2 albuşuri, – 2 linguri zahăr, – 1/2 lingură de făină, – 50 g alune /nuci măcinate.
Bate albuşurile bine, adaugă încet zahărul şi bate pentru omogenizare. Încorporează treptat făina şi alunele/ nucile măcinate. Întinde pe o tavă rotundă cu diametru de 20 de cm şi dă la cuptor pentru 25 de minute.
Repetă pentru fiecare blat din cele 3.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>