Tortul egiptean a devenit tortul meu preferat, trebuie să recunosc! Are câte puţin din fiecare: blat subţire, aromat şi crocant, cremă galbenă şi mătăsoasă, frişcă plină de surprize crocante. Este exact cât trebuie de dulce, aşa că poţi mânca fără probleme mai mult de o felie. Nu se face greu, nu te speria că e reţeta lungă. E doar extrem de detaliată, ca să ne asigurăm că îţi va ieşi perfect!
Cum se perpară crema de albuşuri?
Într-o cratiţă medie, pe foc mic, amestecă încontinuu gălbenuşurile, zahărul, făina/ amidonul, zahărul vanilat şi laptele până când obţii o cremă omogenă şi tare. Lasă crema la răcit. Bate untul bine şi adaugă-l treptat, amestecând continuu, cremei răcite.
Cum se perpară crema crocantă?
Cu ajutorul unei spatule, amestecă frişca bine cu alunele/ nucile tocate şi zahărul caramelizat zdrobit bucăţi (nu pisat).
Cum se montează tortul?
Se face simplu: 1 blat, 1 strat de cremă de gălbenuşuri, 1 strat de cremă crocantă. Repetă.
Îţi va rămâne nişte cremă de gălbenuşuri, cu ea poţi tapeta marginile tortului.
Cum se ornează tortul?
După inspiraţie şi gust, poţi orna cu frişcă, extra-zahăr caramelizat, nuci, alune tocate sau chiar fulgi de migdale.
sursa: kilocalorii.ro