Rețetă prăjitură Cușma lui Guguță cu vișine: mod de preparare și ingrediente

Rețetă prăjitură Cușma lui Guguță cu vișine: mod de preparare și ingrediente
Rețetă prăjitură Cușma lui Guguță cu vișine: mod de preparare și ingrediente

Cușma lui Guguță este un desert rafinat, cu multe vișine și cremă delicioasă de mascarpone și frișcă. Iată cum se prepară această rețetă și ce ingrediente vă sunt necesare.

Prăjitura Cușma lui Guguță este originară din Republica Moldova. Dacă nu ați apucat să gustați până acum din acest desert minunat, îl puteți prepara acasă și cu siguranță va fi pe placul tuturor. 

Cușma lui Guguță, o altfel de prăjitură

În cazul în care doar ați auzit despre prăjitura Cușma lui Guguță, dar nu știți despre ce este vorba, vă spunem că este un desert fabulos.

Clătite, vișine și multă cremă de mascarpone cu frișcă, toate aranjate într-o formă atipică unei prăjituri. 

Cam asta ar fi, pe scurt, Cușma lui Guguță. Chiar dacă sună sofisticat, să știți că în realitate acest desert se face foarte ușor. Cel mai mult durează prepararea clătitelor. Dar cum, cu siguranță, ați făcut clătite până acum, știți deja ce trebuie să faceți, așa că nu aveți cum să dați greș cu această prăjitură. 

Diferența este că, de data aceasta, trebuie să preparați clătite din aluat dulce. 

Ingrediente pentru clătite:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr 
  • miezul de la o păstaie de vanilie 
  • 5 ouă
  • praf de copt
  • un praf de sare 
  • 500 ml de lapte 
  • ulei pentru prăjit clătitele

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 g brânză mascarpone
  • 200 ml frișcă 
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • două plicuri de zahăr vanilat
  • o linguriță de smântână cu 20% grăsime
  • un borcan de 680 g de compot de vișine
  • cacao pentru ornat (puteți folosi și ciocolată răzuită)

Cum se face Cușma lui Guguță

Prima dată trebuie să vă apucați de preparat clătitele. Într-un castron, bateți bine ouăle cu zahărul și cu păstaia de vanilie. Începeți să turnați laptele, puțin câte puțin, în timp ce amestecați energic. 

Amestecați făina cu praful de copt și cu un praf de sare și apoi o adăugați peste compoziția din lapte și ouă. Puneți făina treptat și omogenizați bine cu un tel. Lăsați compoziția deoparte, pentru cel puțin 15 minute. 

Într-o tigaie antiaderentă, puneți puțin ulei la încins și apoi începeți să faceți clătitele. Așezați-le una peste alta și lăsați-le acoperite, până când veți pregăti crema de mascarpone și frișcă. 

Într-un castron, amestecați brânza mascarpone cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat, cu ajutorul unui mixer, pentru a obține o compoziție cât mai cremoasă. Separat, bateți și frișca tot cu mixerul și la final, adăugați smântâna. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În acest fel, frișca se va întări mai bine și nu se va scurge.

Apoi amestecați compoziția de mascarpone cu frișca și omogenizați. Luați fiecare clătită și umpleți-o cu vișine, fără sâmburi. Aveți grijă ca vișinele să fie foarte bine scurse înainte. 

Rulați toate clătitele umplute cu vișine. Pe o farfurie mai lată sau pe un platou de torturi, puneți puțină cremă de mascarpone și frișcă, apoi începeți să construiți Cușma lui Guguță din clătite. 

Așezați un rând de 4 clătite, puneți cremă, apoi puneți 3 clătite, iar cremă, apoi două clătite, din nou cremă și la final ultima clătită. Deasupra așezați restul de cremă și înveliți frumos toată părjitura în cremă. 

Cușma lui Guguță trebuie să stea la rece câteva ore, înainte de a fi servită. Deasupra pudrați prăjitura cu puțină cacao sau chiar și cu ciocolată răzuită. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies