Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi.
Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acasa cei mai deliciosi papanasi.
Papanasi (9 bucati) – Ingrediente
•300 g branza de vaci
•200 g faina
•1 ou mediu
•50 g zahar
•1 lingurita praf de copt (4 g)
•1 lingurita plina coaja rasa de portocale
•1 varf cutit sare
•1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat
•500 – 600 ml ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui
Papanasi prajiti – Mod de preparare
•Punem branza de vaci la scurs, intr-o sita tapetata cu tifon, pentru 1 ora. Chiar daca branza pare bine scursa, este bine sa facem acest lucru. Dupa ce branza s-a scurs, o punem intr-un vas, adaugam oul, sarea coaja rasa de portocale, semintele unei pastai de vanilie, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare.
•Amestecam faina cu praful de copt si o dam de doua ori prin sita.