Toamna se apropie cu pasi repezi iar la moda in materie de dulciuri, revin celebrii papanasi.
Papanasi prajiti, preparare aluat
•Este foarte important ca aluatul final sa aiba o consistenta moale, usor lipicioasa. Daca aluatul are o consistenta prea densa, papanasii nu vor fi pufosi.
•Punem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina. Il aplatizam cu mana, apoi il intidem, cu grija, cu facaletul pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 1.5 cm grosime. Cu o forma rotunda de cca 4 cm, decupam papanasii si apoi, cu o forma mai mica, decupam centrul fiecarui papanas.
•Punem uleiul intr-o cratita cu fund gros pe foc mic si, cand s-a incalzit, adaugam papanasii. Eu am prajit cate doi papanasi deodata. Ii prajim pe ambele parti, pana cand se rumenesc uniform.
Papanasi prajiti, pufosi si deliciosi
•Ii scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si ii lasam sa se scurga bine.
•Servim papanasii cu smantana si dulceata de fructe de padure sau cirese amare.