Rețete. Rețete carne de pui. Pe timpul autoizolării la domiciliu, e vital să nu iesim din casă pentru a ne proteja. Ce aliment a absolut toți românii în casă? Carne de pui! Iată o listă de rețete pe bază de carne de pui!
Acum, în vreme de pandemie, este foarte important să ne limităm accesul în zonele aglomerate, cum sunt hypermarketurile și supermarketurile. Totuși, dacă ești pofticioasă și ai mânca „ceva bun”, sunt convinsă că ai în casă carne de pui. Nu există gospodine cu congelatorul gol, iar românii consumă preponderent carne de pui și carne de porc, așa că sunt convinsă că puteți să gătiți niște super preparate, pe bază de carne de pui.
Rețete cu carne de pui. Știai câte beneficii are carnea de pui și de ce e recomandată? Uite tot ce trebuie să știi despre carnea de pui
Rețete. În trecut, carnea de pui a fost considerată un privilegiu, fiind un aliment consumat preponderent de persoanele cu o condiție socială bună.
Rețete pandemie. Dat fiind faptul că nu conține carbohidrați, sărac în grăsimile rele, carnea de pui reprezintă ingredientul ideal de inclus în dietele de slăbire. Aduce un aport caloric redus și are o putere de sațietate ridicată, carnea de pui este alegerea principală pentru persoanele care vor să țină diverse regimuri de slăbire. Aminoacizii prezenți în carnea de pio au acțiune tonică asupra sistemului nervos și pot să ajute la scăderea apetitului.
Carnea de pui poate fi considerată și inamicul anemiei, deoarece în comparație cu peștele și legumele, carnea aduce în organism, un nivel înalt de fier. Ficatul și splina puiului, pot fi combinate în numeroase feluri de mâncare și, gătite corect, sunt foarte gustoase, dar nu gustul este cel mai mare beneficiu. Dat fiind faptul că nivelul de fier este regăsit preponderent în carnea închisă la culoare, concentrația de fier este mai mare în aceste organe.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pe lângă acestea, carnea de pui conţine fosfor, un mineral important pentru organism. Acesta ajută la menţinerea sănătaţii dintilor şi implicit a oaselor, şi de asemenea ajută la funcţionarea corectă a rinichilor, ficatului şi a sistemului nervos central. Vitamina B6 joacă un rol esenţial în formarea de molecule active.
Rețete. Iată rețete numai bune de gătit pe perioada autoizolării la domiciliu, preparate din carne de pui și alimente din cămară. Spor la gătit, gospodinelor!
Citeste si: Lipii de casă fără drojdie: Sunt, pur și simplu, delicioase!
Pilaf la cuptor cu piept de pui- rețeta copilăriei reinventată
Rețete pandemie. Pentru acest preparat avem nevoie de: un morcov, o ceapă, un piept de pui dezosat și curățat, două căni stoc de pui (supă de pui, adică), un pahar de apă, verdeață și condimente, în funcție de gust.
Mod de preparare: Tăiem ceapa și morcovul cubulețe, spălăm orezul, iar într-un vas de ienna vom pune aceste alimente, pe care le condimentăm. Tăiem pieptul de pui cubulețe, îl condimentăm și îl așezăm peste orez. Turnăm supa și punem vasul la cuptorul preîncălzit, lăsat la treapta medie. Verificăm preparatul din zece în zece minute și mai adăugăm apă dacă este necesar. După 30 de minute presărăm verdeața, mai lăsăm cinci minute și oprim cuptorul. Acest preparat e numai bun de servit cu murături sau salată de castraveți cu zeamă de lămâie.
Mâncare de pui cu ciuperci numai bună de servit cu mămăliguță
Rețete carne de pui. Pentru realizarea acestui fel de mâncare, avem nevoie de 400 de grame de piept de pui, 400 de grame de ciuperci, două cepe medii, smântână pentru gătit, ulei sare și piper- e recomandat cel alb, pentru că nu colorează sosul.
Tocăm ceapa Julienne sau, solzișori cum se spune în popor, călim în ulei și după ce devine sticloasă, adăugăm pieptul de pui tăiat în cubulețe de circa 3 centimetri, până când își schimbă culoarea. Adăugăm ciupercile și după aproximativ 3 minute, adăugăm un pahar cu apă. Este important să nu fie mult lichid, deoarece această mâncărică trebuie să scadă. Când toate legumele și carnea s-au fiert, e important să lăsăm mâncarea încă minute după ce a clocotit.
Piept de pui cu piure de morcovi- o bunătate. Combinația la care nu te-ai fi gândit vreodată!
Acest fel de mâncare este perfect pentru persoanele care urmează diete de slăbire, mai ales pentru că aduce aportul necesa de proteine, grăsimi și carbohidrați necesar. Vei avea nevoie de: piept de pui, patru morcovi mari, un sfert de țelină, un cartof mic și o bucățică de unt.
După ce porționăm pieptul de pui în fâșii de grosimea a două degete, se condimentează după gust, cu sare, piper, oregano și un strop de coriandru, apoi vom trece fâșiuțele prin făină și, după caz, le prăjim în ulei încins, sau le punem la cuptor. Curățăm legumele și le punem la piert cu puțină sare, le scurgem și le pasăm la blender sau cu ajutorul unui mixer vertical și, după asta, adăugăm o bucată de unt.
Citeste si: Rețetă ciorbă de lobodă. Nu te-ai fi gândit niciodată că loboda te poate apăra chiar de CORONAVIRUS!