Roland Garros, fără Simona Halep! Cine sunt favoriții la câștigarea turneului parizian

Roland Garros, fără Simona Halep! Cine sunt favoriții la câștigarea turneului parizian
Roland Garros, fără Simona Halep! Cine sunt favoriții la câștigarea turneului parizian

Roland Garros începe duminică, dar din păcate pentru noi, Simona Halep nu va fi prezentă pe zgura pariziană. Casele de pariuri au făcut deja cotele pentru favoriții la câștigarea celui de-al doilea Grand Slam al anului.

Ediția din acest an a French Open-ului îi va readuce pe tabloul principal pe granzii tenisului! Pentru prima dată în ultimele 16 luni, Nadal, Federer și Djokovic vor fi prezenți toți la o competiție majoră. Spaniolul este deținătorul trofeului la Roland Garros, în timp ce la feminin, poloneza Iga Swiatek s-a impus anul trecut. 

Roland Garros 2021: cine sunt marii favoriți de la Paris

Roland Garros a ajuns la ediția cu numărul 125, care va debuta duminică, la doar 8 luni după turneul de anul trecut.

Din cauza pandemiei, în 2020 French Open-ul s-a disputat în perioada 27 septembrie- 11 octombrie, și nu la finalul lunii mai, așa cum se întâmplă în fiecare an. 

Rafael Nadal a fost marele câștigător anul trecut, după ce l-a învins în finală pe Novak Djokovic. Cu acel succes, spaniolul a egalat recordul lui Federer la numărul de trofee de Grand Slam, 20. 

Novak Djokovic vine tare din spate și se apropie de performanța celor doi rivali: are deja 18 titluri de Grand Slam. În condițiile în care cei trei

ași ai tenisului vor fi prezenți pe zgura pariziană, spectacolul se anunță deja a fi unul la cote ridicate. 

Marele favorit la câștigarea trofeului și în acest an rămâne Nadal. Dacă va reuși să se impună la Paris, spaniolul ar obține al 14-lea titlu de campion la Roland Garros, un record absolut.  Novak Djokovic este cotat cu a doua șansă. Sârbul a câștigat o singură dată French Open-ul, în 2016, când l-a învins pe Andy Murray. 

Citeste si: Simona Halep, cadou extrem de generos pentru tatăl său. Cât costă Bentley-ul pe care i l-a oferit lui Stere Halep

După ce a jucat doar 3 meciuri în ultimele 16 luni, din cauza accidentărilor, Roger Federer pornește de-abia cu șansa a noua la câștigarea trofeului.  Din 2009 nu s-a mai impus elvețianul pe zgura pariziană. De altfel, acela a fost și singurul titlu obținut la Roland Garros. 

Iată care sunt favoriții la câștigarea ediției din acest an:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • Rafael Nadal- 1.85 
  • Novak Djokovic- 5.50
  • Stefanos Tsitsipas- 8.00
  • Dominic Thiem- 8.00
  • Alexander Zverev- 18.00
  • Daniil Medvedev- 35.00
  • Andrey Rublev- 40.00
  • Aslan Karatsev- 40.00
  • Roger Federer- 50.00
  • Diego Sebastian Schwartzman- 50.00

La masculin, România nu va fi reprezentată de niciun sportiv pe tabloul de simplu. Marius Copil a fost eliminat chiar din primul tur al calificărilor, de către chilianul Marcelo Tomas Barrios Vera. 

Iga Swiatek, principala favorită la feminin

Anul trecut, Iga Swiatek a dat peste cap toate calculele hârtiei și s-a impus în finala de la Roland Garros, în fața Sofiei Kenin. A fost primul titlu câștigat de poloneză la un turneu de Mare Slem. 

De altfel, Swiatek este cotată și anul acesta cu prima șansă la trofeul parizian. Din 2008 încoace, la feminin s-au impus nu mai puțin de 11 jucătoare diferite în finala French Open-ului. 

Dacă va câștiga turneul și de data aceasta, Iga Swiatek ar deveni prima femeie care reușește să-și apere titlul la Roland Garros, în ultimii 14 ani. Justine Henin a mai obținut această performanță, după ce s-a impus de trei ori la rând pe zgura din Paris.  Turneul

care începe duminică reprezintă o adevărată provocare și pentru Serena Williams. Sportiva care va împlini 40 de ani în septembrie are 23 de titluri de Grand Slam în palmares și mai are nevoie de unul singur, pentru a egala recordul absolut, deținut de Margaret Court. 

Serena Williams a câștigat de 3 ori French Open-ul, ultima dată în 2015, dar din 2016 nu a mai trecut de optimile turneului. 

Anul acesta, iubitorii tenisului din România nu o vor putea urmări pe Halep la Roland Garros. Sportiva noastră a fost nevoită să se retragă de la turneul ei preferat, din cauza unei accidentări suferite la Roma. 

”Cu inima îndoită anunț retragerea de la ediția din acest an de la Roland Garros. Din păcate, problemele de la gamba stângă necesită mai mult timp de recuperare. Competiția e prea din scurt. Retragerea de la un turneu de Grand Slam e împotriva tuturor instinctelor și aspirațiilor mele, dar e singura decizie pe care o pot lua. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristețe, dar îmi voi direcționa toată energia pe recuperare. Voi rămâne pozitivă și voi încerca să revin pe teren cât de repede pot. Roland Garros 2022, vin după tine”, a fost mesaul postat de Halep, pe rețelele de socializare.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Halep a câștigat French Open-ul în 2018, după o finală superbă cu Sloane Stephens. Înainte de această performanță, românca mai disputase încă două finale pe zgura pariziană, în 2014 și în 2017. 

Anul trecut, Halep a fost eliminată chiar de Iga Swiatek, în optimi. Chiar dacă Halep va lipsi, România va fi reprezentată de mai multe jucătoare. Cinci fete au fost acceptate direct pe tabloul principal. 

Citeste si: Bianca Andreescu, favorita vedetelor de la Hollywood! Ce vedeta a provocat la o partidă de tenis?

Este vorba despre Sorana Cîrstea, locul 61 WTA, Patricia Maria Ţig, locul 63 WTA, Irina Begu, locul 74 WTA, Ana Bogdan, locul 102 mondial WTA şi Mihaela Buzărnescu, locul 173 mondial WTA. 

Din păcate, româncele au avut ghinion la tragerea la sorți. Irina Begu o va întâlni în primul tur pe Serena Williams, în timp ce Patricia Țig se va duela cu numărul doi mondial, Naomi Osaka. 

Mihaela Buzărnescu trebuie să treacă de Arantxa Rus, iar Sorana Cîrstea va juca împotriva Johannei Konta.

Iată cum arată lista favoritelor la câștigarea turneului în 2021: 

  • Iga Swiatek -3.80
  • Ashleigh Barty- 5.60
  • Aryna Sabalenka- 7.50
  • Garbine Muguruza- 13.00
  • Naomi Osaka- 18.00
  • Bianca Andreescu- 21.00
  • Serena Williams- 22.00
  • Elina Svitolina- 24.00
  • Petra Kvitova- 26.00
  • Cori Gauff- 26.00


Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies