Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune, o rețetă ideală pentru o reuniune in familie. Oferă un final dulce și elegant mesei de sărbătoare.
Rulada Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune este un desert sofisticat și rafinat, ce îmbină perfect texturile și aromele. Bezeaua crocantă la exterior și moale la interior se întâlnește cu crema bogată de ciocolată și prospețimea căpșunelor. Decorată cu căpșune proaspete și frunze de mentă, rulada este doar un deliciu.
Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.
Ingrediente
Ingrediente pentru pavlova
- 6 albușuri de ou, la temperatura camerei
- 300 g de zahăr fin
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de oțet alb
- 2 lingurițe de amidon de porumb
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente pentru crema de ciocolată
- 200 g de ciocolată neagră
- 300 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
Ingrediente pentru u mplutură și decor
- 300 g de căpșune proaspete, tăiate în bucăți mici
- Căpșune proaspete întregi, pentru decor
- Frunze de mentă proaspete, pentru decor
Mod de preparare desert
Mod de preparare pavlova
- Preîncălzește cuptorul la 160°C și tapetează o tavă mare (aproximativ 30x40 cm) cu hârtie de copt.
- Bate albușurile cu un mixer electric la viteză medie până când se formează vârfuri moi. Adaugă zahărul câte o lingură o dată, continuând să bați până când albușurile devin lucioase și ferme, iar zahărul este complet dizolvat, aproximativ 10 minute. Verifică frecând un pic de bezea între degete, dacă simți granule de zahăr, mai bate puțin.
- Întinde bezeaua uniform în tava pregătită, netezind suprafața cu o spatulă. Coace bezeaua timp de 25-30 de minute, sau până când devine ușor aurie și crocantă la exterior, dar încă moale la interior.
- Scoate tava din cuptor și lasă bezeaua să se răcească complet în tavă.
Mod de preparare c rema de ciocolată
- Topește ciocolata într-un bol termorezistent deasupra unui vas cu apă clocotită (bain-marie), amestecând până devine netedă. Las-o să se răcească la temperatura camerei.
- Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când se formează vârfuri moi. Incorporează ciocolata topită în frișcă, amestecând ușor cu o spatulă până când crema devine omogenă.
Asamblarea ruladei
- Întoarce bezeaua răcită pe o altă bucată de hârtie de copt presărată cu zahăr pudră. Îndepărtează cu grijă hârtia de copt de pe partea inferioară.
- Întinde crema de ciocolată uniform peste bezea, lăsând o margine de aproximativ 2 cm pe toate laturile. Presară bucățile de căpșune uniform peste crema de ciocolată.
- Rulează Pavlova cu ajutorul hârtiei de copt, pornind de la una dintre laturile scurte. Rulează strâns, dar cu grijă, pentru a nu crăpa bezeaua. Transferă rulada pe un platou de servire, cu marginea în jos.
Decorarea si servirea
- Decorează rulada cu căpșune proaspete întregi și frunze de mentă. Servește rulada feliată, însoțită de extra căpșune proaspete dacă dorești. Poftă bună!
Îți recomandăm și rețeta de Tort Cheesecake cu afine. Va impresiona întotdeauna prin savoarea sa și prezentarea deosebită!, pentru un desert cremos, cu un blat crocant de biscuiți, o umplutură fină de brânză și de afine proaspete. Un echilibru perfect între dulceața cremei de brânză și aciditatea fructelor, fiind o încântare chiar si pentru ochi.