Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune. Adaugă un desert spectaculos la masă!

retete de gustare

Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune

Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune, o rețetă ideală pentru o reuniune in familie. Oferă un final dulce și elegant mesei de sărbătoare.

Rulada Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune este un desert sofisticat și rafinat, ce îmbină perfect texturile și aromele. Bezeaua crocantă la exterior și moale la interior se întâlnește cu crema bogată de ciocolată și prospețimea căpșunelor. Decorată cu căpșune proaspete și frunze de mentă, rulada este doar un deliciu.

Citește și: Secretul Gabrielei Cristea pentru supa cremă de roșii! Cum pregătește prezentatoarea TV acest preparat perfect pentru vară: „O rețetă de vară, răcoroasă, dar în același timp super delicioasă.”

retete de prajituri de casa
Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de langoși cu magiun de prune și nucă măcinată, pregătită de chef Roxana Blenche: „Cunoscut si sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este delicios.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru pavlova

- 6 albușuri de ou, la temperatura camerei
- 300 g de zahăr fin
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de oțet alb

sau suc de lămâie
- 2 lingurițe de amidon de porumb

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente pentru crema de ciocolată

- 200 g de ciocolată neagră
- 300 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente pentru u mplutură și decor

- 300 g de căpșune proaspete, tăiate în bucăți mici
- Căpșune proaspete întregi, pentru decor
- Frunze de mentă proaspete, pentru decor

retete pentru desert
Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare pavlova

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

  1. Preîncălzește cuptorul la 160°C și tapetează o tavă mare (aproximativ 30x40 cm) cu hârtie de copt.
  2. Bate albușurile cu un mixer electric la viteză medie până când se formează vârfuri moi. Adaugă zahărul câte o lingură o dată, continuând să bați până când albușurile devin lucioase și ferme, iar zahărul este complet dizolvat, aproximativ 10 minute. Verifică frecând un pic de bezea între degete, dacă simți granule de zahăr, mai bate puțin.
    Incorporează vanilia, oțetul sau sucul de lămâie și amidonul de porumb, amestecând ușor cu o spatulă până se combină complet.
  3. Întinde bezeaua uniform în tava pregătită, netezind suprafața cu o spatulă. Coace bezeaua timp de 25-30 de minute, sau până când devine ușor aurie și crocantă la exterior, dar încă moale la interior.
  4. Scoate tava din cuptor și lasă bezeaua să se răcească complet în tavă.

Mod de preparare c rema de ciocolată

  1. Topește ciocolata într-un bol termorezistent deasupra unui vas cu apă clocotită (bain-marie), amestecând până devine netedă. Las-o să se răcească la temperatura camerei.
  2. Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când se formează vârfuri moi. Incorporează ciocolata topită în frișcă, amestecând ușor cu o spatulă până când crema devine omogenă.

Asamblarea ruladei

  1. Întoarce bezeaua răcită pe o altă bucată de hârtie de copt presărată cu zahăr pudră. Îndepărtează cu grijă hârtia de copt de pe partea inferioară.
  2. Întinde crema de ciocolată uniform peste bezea, lăsând o margine de aproximativ 2 cm pe toate laturile. Presară bucățile de căpșune uniform peste crema de ciocolată.
  3. Rulează Pavlova cu ajutorul hârtiei de copt, pornind de la una dintre laturile scurte. Rulează strâns, dar cu grijă, pentru a nu crăpa bezeaua. Transferă rulada pe un platou de servire, cu marginea în jos.

Decorarea si servirea

  1. Decorează rulada cu căpșune proaspete întregi și frunze de mentă. Servește rulada feliată, însoțită de extra căpșune proaspete dacă dorești. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Tort Cheesecake cu afine. Va impresiona întotdeauna prin savoarea sa și prezentarea deosebită!, pentru un desert cremos, cu un blat crocant de biscuiți, o umplutură fină de brânză și de afine proaspete. Un echilibru perfect între dulceața cremei de brânză și aciditatea fructelor, fiind o încântare chiar si pentru ochi.

rulada pavlova
Ruladă Pavlova cu cremă de ciocolată și căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Fursecuri crăpate cu ciocolată. Gustul lor intens de ciocolată și textura unică le fac un desert preferat de toată lumea!

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies