Ruladă umplută de pui servită cu varză de Bruxelles. Acest preparat este o opțiune sănătoasă și echilibrată!

retete de gustare

Ruladă umplută de pui servită cu varză de Bruxelles

Ruladă umplută de pui servită cu varză de Bruxelles, o rețetă ideală pentru o cină cu familia. O alegere excelentă, un preparat sățios și plin de arome care este apreciat de întreaga familie.

Rulada umplută de pui servită cu varză de Bruxelles este un preparat plin de arome, care îmbină armonios gusturile și texturile. Fileurile de pui sunt bătute subțire și umplute cu o combinație proaspătă de verdeață, roșii dulci și suculente și morcovi crocanți, apoi sunt rulate și coapte până devin fragede și aurii.

Acest fel de mâncare oferă un contrast delicios între suculența cărnii și prospețimea umpluturii, creând o experiență culinară. Adaugă un strat suplimentar de savoare, oferind o combinație de dulceață naturală și texturi crocante, care completează perfect ruloul de pui. Garnitura nu doar că intensifică gustul felului principal, dar aduce și un aport important de nutrienți, fiind o alegere sănătoasă și gustoasă.

Citește și: Rețeta de dulceață din coji de pepene și gogoși de post, pregătită de maica Ecaterina: „Facem ceva util, plăcut și gustos. E ceva inedit, nu toată lumea face.”

rulada umpluta cu pui
Ruladă umplută de pui servită cu varză de Bruxelles[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Supă de pui cu găluște, rețeta Alinei Laufer. “Găluște pufoase de fiecare dată.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru rulou de pui
- 4 piepți de pui dezosați și fără piele
- 1 morcov mare, tăiat în fâșii subțiri
- 2 roșii mari, fără semințe, tăiate cubulețe
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- 1 legătură de mărar proaspăt, tocat mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați fin
- 100 g de spanac proaspăt,

opțional
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță de boia dulce sau afumată
- 1 linguriță de cimbru uscat
- Sfoară alimentară pentru legat rulourile

Ingrediente pentru garnitura
- 400 g de varză de Bruxelles, curățată și tăiată în jumătăți
- 2 mere, tăiate cubulețe
- 1 praz mare, tăiat rondele subțiri
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de miere sau

zahăr brun
- Sare și piper după gust
- 100 ml de supă de pui sau apă

retete pentru cina
Ruladă umplută de pui servită cu varză de Bruxelles[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare rulada de pui

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

  1. Așază piepții de pui între două foi de folie alimentară sau hârtie de copt și bate-i ușor cu un ciocan de carne sau sucitor până când obții o grosime uniformă. Presară sare, piper, boia și cimbru pe fiecare piept de pui, asigurându-te că este bine condimentat pe ambele părți.
  2. Într-un bol, amestecă roșiile tăiate cubulețe, fâșiile de morcov, pătrunjelul, mărarul, usturoiul și spanacul (dacă folosești).
    Adaugă puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper după gust.
  3. Împarte umplutura în mod egal între piepții de pui. Așază umplutura pe partea centrală a fiecărui piept, apoi rulează strâns pieptul de pui și leagă-l cu sfoară alimentară pentru a păstra umplutura în interior.
  4. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă de copt cu ulei de măsline. Așază rulourile în tavă, cu marginile în jos. Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace rulourile timp de 25-30 de minute. Îndepărtează folia și mai coace pentru încă 10-15 minute, până când rulourile devin aurii și suculente. Asigură-te că rulourile sunt bine făcute verificând dacă sucurile care ies din carne sunt clare.
  5. Scoate rulourile din cuptor și lasă-le să se odihnească 5-10 minute înainte de a îndepărta sfoara și a le felia.

Mod de preparare garnitura

  1. Fierbe varza de Bruxelles în apă cu sare timp de 5-7 minute, până când devine ușor fragedă. Scurge și clătește cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.
  2. Într-o tigaie mare, încălzește untul și uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă prazul tăiat și călește-l până devine moale și ușor caramelizat, aproximativ 5-7 minute. Adaugă merele tăiate cubulețe și mierea sau zahărul brun în tigaie. Gătește până când merele încep să se înmoaie și să se caramelizeze, aproximativ 5 minute. Adaugă varza de Bruxelles în tigaie și toarnă supa de pui sau apa. Acoperă tigaia și lasă la foc mic timp de 10 minute, amestecând ocazional, până când varza de Bruxelles este fragedă și bine acoperită cu sos. Potrivește de sare și piper, apoi ia tigaia de pe foc și lasă garnitura să se odihnească câteva minute înainte de servire.

Servirea

  1. Așază câteva felii de rulou de pui pe farfurie, alături de o porție generoasă de varză de Bruxelles cu mere și praz. Poți adăuga câteva frunze de pătrunjel pentru decor și un strop de ulei de măsline pentru un plus de strălucire.

Îți recomandăm și rețeta de Gnocchi cu ciuperci și sos alb. Sățios și plin de gust, potrivit pentru a fi savurat alături de un pahar de vin alb!, pentru un preparat delicios, în care gnocchi-ul moale și pufos se combină perfect cu ciupercile sățioase și un sos alb cremos. Sosul preparat adaugă o notă bogată și catifelată, în timp ce ciupercile aduc un gust subtil. Este un fel de mâncare satisfăcător, ideal pentru o cină specială sau un prânz delicios.

retete de platouri
Ruladă umplută de pui servită cu varză de Bruxelles[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Secretul lui chef Mihai Dragomir pentru o maioneză perfectă. “Vă voi arăta cum să pregătiți o maioneză ca la Paris.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies