Vedeta a dezvăluit cum face ea ca găluștele să fie mereu pufoase pentru supă.
Alina Laufer a dezvăluit, în cadrul rubricii Să crești mare , acolo unde a obișnuit cu rețetele sale, care sunt ingredientele pentru supa de pui și care sunt pașii în realizarea ei.
Ingrediente:
Carne de pui
Ceapă
Morcovi
Albitură
Dovlecei
Griș
1 ou
Sare
Piper
Cum pregătește Alina Laufer supa de pui cu găluște
Alina Laufer începe prin a pune carnea la fiert, împreună cu legumele, iar cât timp acesta fierb, se ocupă de compoziția găluștelor. „Face o rețetă care nu e nouă pentru că supa de pui cu găluște nu este în niciun fel o rețetă deosebită, dar este una foarte îndrăgită. Avem nevoie de carne de pui, ceapă, morcov, albitură, îmi place să pun și un dovlecel atunci când fierbe supa, griș, sare și piper.
Pun puiul la fiert și după mă ocup de restul ingredientelor. Ceapa o las întreagă, o pun în supă, acum punem legumele și le lăsăm la fiert.”, a povestit blondina pentru Stirile Kanal D.
Care este secretul Alinei Laufer pentru găluște pufoase
Alina Laufer a dezvăluit care este secretul pentru ca găluștele să iasă pufoase de fiecare dată. A cântărit oul, iar la 72 g, a folosit la 65 g de griș. Toarnă grișul în ploaie, iar după ce compoziția este gata, îl lasă un sfert de oră la temperatura camerei. Pune găluștele în apă cu lingurița înmuiată în apă rece, apoi le lasă la fiert câte 5 minute pe fiecare parte, cu capacul foarte puțin dat deoparte, apoi le mai lasă 10 minute cu
capacul pus bine pentru a se umfla. Adaugă și verdețurile, iar supa este gata. „Ne ocupăm de compoziția noastră de găluște. Cântărim oul, are 72 g. Asta înseamnă că o să pun în jur de 65 g de griș. Turnăm grișul în ploaie. Trebuie să fie o compoziție lichidă și o să las cel puțin un sfert de oră la temperatura camerei, în timp ce fac alte lucruri, pentru că el se umflă și se întărește.
Luăm în lingurița înmuiată în apă rece compoziția și le punem în oală. Lăsăm să fiarbă acoperit pentru 5 minute, după care le întoarcem, mai lăsăm 5 minute să fiarbă, doar foarte puțin cu capacul dat, apoi le mai lăsăm încă 10 minute la fiert cu capacul pus bine, să se umfle. Supa nu este supă fără pătrunjel proaspăt din belșug. Supa noastră este gata, totul a fiert, nu rămâne decât să o așezăm în farfurie.
Aceasta a fost rețeta mea pentru găluște pufoase de fiecare dată.”, a mai povestit Alina Laufer.