Alina Laufer a pregătit o mâncare delicioasă și rapidă, perfectă pentru zilele de vară.
Alina Laufer a obișnuit deja cu rețetele sale delicioase și foarte ușor de pregătit, iar de această dată a preparat o salată de conopidă caldă, cu sos tahini și sos de roșii, iar în cadrul rubricii Să crești mare, aceasta a prezentat pașii care au dus la un platou delicios de vară.
Care sunt ingredientele pentru salata de conopidă caldă
Citește și: Shakshuka, rețeta gustoasă pregătită de Alina Laufer. “Este delicioasă ca mic dejun și brunch.”
„Vom pregăti o rețetă delicioasă, potrivită pentru zilele însorite de vară în care nu prea avem chef să gătim. O vom acompania cu un sos tahini și cu un sos de roșii crude, simplu de făcut. Cât ai zice pește, mâncarea este pe masă.”,
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 2 linguri de ulei vegetal
- Jumătate de linguriță de praf de usturoi
- Condimente
- Sare
Ingrediente sos tahini:
- 2 linguri pastă de susan
- Suc de la jumătate de lămâie
- Apă rece
- Sare, piper
Ingrediente sos roșii:
- 2 roșii
- 1 vârf de linguriță de zahăr
- Sare
- 1 linguriță suc de lămâie
- 1 linguriță ulei vegetal
Cum pregătește Alina Luafer salata de conopidă caldă
Alina Laufer începe prin a tăia conopida cubulețe egale, pentru a se coace uniform, peste care adaugă mai multe condimente pentru un miros și un gust delicios. Se bagă la cuptor la 250 de grade pentru 10 minute și se urmărește pentru a nu se coace foarte tare. „În primul rând, vom tăia conopida. Vom încerca să tai în bucăți uniforme pentru a se coace. Punem și frunzele și o să punem și condimentele.
Cum pregătește Alina Laufer sosurile pentru conopidă
Cât conopida este la cuptor, aceasta pregătește și sosul tahini pentru care are nevoie doar de o lămâie și de pastă de susan, iar apoi amestecă cu apă până când totul capătă consistența unui aluat de clătite. Roșiile sunt date prin răzătoare pentru a obține un sos rece, iar când conopida este scoasă din cuptor, adaugă cele două sosuri peste ea și este gata de servit. „Pentru sosul tahini avem nevoie de o lămâie pe care o stoarcem și aveam grijă să nu scăpăm sâmburi. Amestecăm pasta de susan cu lămâie, după gustul fiecăruia, apoi începem să adăugăm apă. O să capete o consistență destul de ciudată, dar nu vă speriați, continuați să adăugați apă până când obțineți ceva care seamănă cu aluatul de clătite. Dăm roșiile prin răzătoare, iar în felul acesta coaja ne va rămâne în mănă, iar în castron vom obține sosul potrivit pentru zilele de vară. Conopida o să o aranjăm în farfurie și turnăm peste ea cele două sosuri pregătite.”, a mai spus Alina Laufer la rubrica Știrilor Kanal D.