Pui curry. Acest fel de mâncare este ideal, impresionând prin combinația de arome exotice și texturi diverse!

retete de gustare

Pui curry

Pui curry, o rețetă ideală pentru o cină cu prietenii. Este o alegere excelentă pentru a găzdui prânzuri sau cine cu prietenii, oferind o experiență culinară bogată și aromată.

Puiul curry este un preparat delicios și aromat, ideal pentru diverse ocazii. Prepararea acestuia oferă o combinație perfectă de arome și texturi care va impresiona orice persoana. Acest curry poate deveni rapid un fel de mâncare preferat în familie, datorită gustului său bogat și savuros.

Citește și: Rețeta de risotto cu legume și ton a Andreei Bălan: „Așa îmi păcălesc fetițele să pape legume- le fac risotto cu legume și ton, le tai mărunt și amestec bine să nu le simtă.”

pui curry cu orez basmati
Pui curry[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Hot dog reinventat, pregătit de Alina Laufer: „Dintr-un preparat simplu am reușit să facem ceva spectaculos.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru marinarea puiului
- 1 kg de piept de pui sau pulpe de pui dezosate, tăiate cubulețe
- 200 g de iaurt simplu
- 2 lingurițe de praf de curry
- 1 linguriță de turmeric


- 1 linguriță de garam masala
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de boia de ardei
- 2 lingurițe de usturoi măcinat sau 4 căței de usturoi, zdrobiți
- 2 lingurițe de ghimbir măcinat sau 2 cm rădăcină de ghimbir, rasă
- 1 linguriță de sare

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente pentru sosul curry
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 cepe mari, tocate mărunt
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- putina rădăcină de ghimbir, rasă
- 2 roșii mari, tocate mărunt sau 400 g roșii din conservă
- 400 ml de lapte
- 1 linguriță de praf de curry
- 1 linguriță de turmeric
- 1 linguriță de garam masala
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de boia

de ardei
- 1 linguriță de sare sau după gust
- 1 linguriță de zahăr, opțional
- 1 ardei de iute, opțional, tocat mărunt

pui curry
Pui curry[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare pui

  1. Într-un bol mare, amestecă iaurtul cu praful de curry, turmericul, garam masala, coriandrul măcinat, chimenul măcinat, boiaua de ardei, usturoiul, ghimbirul și sarea.
    Adaugă cubulețele de pui în bol și amestecă bine pentru a acoperi uniform carnea cu marinada.
  2. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la marinat în frigider timp de cel puțin 1 oră, de preferat peste noapte, pentru a permite aromelor să pătrundă în carne.

Mod de preparare sos curry

  1. Într-o tigaie mare sau un wok, încălzește uleiul vegetal la foc mediu.
    Adaugă ceapa tocată și gătește-o până devine aurie și moale, aproximativ 10 minute. Adaugă usturoiul zdrobit și ghimbirul ras și gătește-le timp de 1-2 minute, până devin aromate. Adaugă roșiile tocate sau roșiile din conservă și gătește-le până se descompun și formează un sos gros, aproximativ 10 minute.
  2. Adaugă praful de curry, turmericul, garam masala, coriandrul măcinat, chimenul măcinat, boiaua de ardei, sarea și zahărul (dacă folosești). Amestecă bine și gătește condimentele timp de 2-3 minute pentru a elibera aromele.

Mod de preparare pui marinat

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

  1. Scoate puiul din marinadă și adaugă-l în tigaie. Gătește-l până când se rumenește ușor pe toate părțile, aproximativ 5-7 minute. Toarnă laptele peste pui și adu amestecul la fierbere.
  2. Reduce focul la mic și lasă curry-ul să fiarbă ușor timp de 20-30 de minute, până când puiul este complet gătit și sosul s-a îngroșat. Dacă folosești ardei iute, adaugă-l acum.

Finalizarea și servirea

  1. Gustă curry-ul și ajustează condimentele și sarea, dacă este necesar.
  2. Servește puiul curry  fierbinte, alături de orez basmati fiert. Decorează cu frunze de coriandru proaspăt tocate și felii de lime pentru un plus de prospețime.

retete cu preparate pui
Pui curry[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Gogoși servite cu frișcă și fructe proaspete. Perfecte pentru reuniuni familiale, aducând bucurie și savoare!, pentru un desert savuros, constând în gogoși pufoase și aurii, garnisite cu frișcă ușoară și fructe proaspete, aducând un echilibru perfect între dulce și răcoritor. Ideal pentru orice ocazie, acest desert aduce bucurie și răsfăț în fiecare mușcătură.

retete pentru cina
Pui curry[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Falafel, rețeta pregătită de Alina Laufer. „Un preparat oriental și delicios”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies