S-a luat decizia! Ce se întâmplă cu persoanele care au făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin

decizie persoane vaccinate
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva coronavirusului a făcut un anunț important

Anunțul cu privire la persoanele care au suferit un șoc anafilactic după prima doză de vaccin a fost făcut vineri. Ce decizie s-a luat?!

Persoanele care au suferit un șoc anafilactic după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID-19 vor face rapelul cu alt vaccin, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Decizie importantă pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, persoanele care au suferit șoc anafilactic vor avea partea de alt tratament în a doua etapă a vaccinării.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca are un răspuns imunitar bun la persoanele în vârstă: “Ideea este că avem destul de..."

„Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile.

vaccin anti covid 19
persoanele care au suferit șoc anafilactic după prima doză de vaccin, vor face rapel cu alt vaccin[Sursa foto: PixaBay]

În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă”, se arată în decizia luată.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: 79% dintre românii vaccinați cu prima doză sunt persoane vulnerabile

„De asemenea, dacă o persoană prezintă reacție anafilactică după administrarea primei doze de vaccin  tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită.

vaccin anti covid 19 decizie
oficialii au făcut un anunț important cu privire la persoanele vaccinate împotriva COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

În cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalitățile deja cunoscute pentru programarea inițială”, se precizează

în decizie.

„Pentru situațiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental, la mai puțin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel”, conform decizie.

Vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 se poate realiza doar după ce persoanele respective s-au vindecat.

Dacă există persoane care s-au infectat după administrarea primei doze, acestea se pot vaccina cu a doua doză fără repetarea primei scheme.

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Reguli noi în România din 12 februarie! Ce document trebuie prezentat?

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies