Să nu arunci niciodată albușurile de ou. Iată ce prăjitură simplă și delicioasă poți face cu ele

Să nu arunci niciodată albușurile de ou. Iată ce prăjitură simplă și delicioasă poți face cu ele
Să nu arunci niciodată albușurile de ou. Iată ce prăjitură simplă și delicioasă poți face cu ele

Albușurile de ou nu trebuie aruncate, pentru că puteți prepara din ele o prăjitură extrem de delicioasă. Este un desert fin, care se prepară repede și nu aveți nevoie de multe ingrediente.

Cu siguranță vi s-a întâmplat să rămâneți cu mai multe albușuri de ou, după ce ați preparat maioneză, de exemplu. Dacă până acum le-ați aruncat, să nu mai faceți această greșeală. Din albușuri se poate prepara o prăjitură fină și extrem de gustoasă.

Prăjitura din albușuri, un desert fin

Dacă ați făcut anumite preparate și ați avut nevoie doar de gălbenușuri, nu cumva să aruncați albușurile de ou.

Puteți face din ele o omletă light sau o prăjitură extrem de gustoasă și pufoasă. 

Așa cum știți deja, gălbenușul este partea din ou mai dăunătoare, în sensul că aceasta conține grăsimi. Un motiv în plus pentru a prepara un desert doar din albușuri. 

În compoziție veți mai adăuga doar nucă măcinată fin și puțină nucă de cocos. Va ieși o prăjitură rafinată, aromată si absolut delicioasă. 

Nu este nevoie să puneți praf de copt. Prăjitura va crește, datorită spumei de albușuri, care trebuie să fie bătută cât mai tare. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Desertul va fi gata în mai puțin de o oră, așadar încă un avantaj al acestei prăjituri. 

Ingrediente: 

  • 4 albușuri
  • 75 grame de zahăr
  • 3 linguri de ulei
  • 100 grame de faină
  • 50 de grame de fulgi de cocos
  • 50 grame de nucă măcinată fin
  • o linguriță cu zeamă de lămâie
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepară prăjitura din albușuri

Albușurile se bat spumă cât mai tare, cu un praf de sare. De-abia după ce obțineți o spumă, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.

Adăugați și zeama de lămâie, pentru ca albușurile să se bată și mai repede. La final, trebuie să obțineți o spumă tare și lucioasă, exact ca cea pentru bezea. Dacă veți întoarce castronul invers, spuma nu trebuie să cadă. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Apoi puneți uleiul, făina, nuca măcinată fin și fulgii de cocos și amestecați cu mișcări ușoare, ca să evitați să iasă aerul din albușuri.

Nu este cazul să mai folosiți mixerul acum. 

Amestecați în compoziție cu o spatulă. Dacă vreți, puteți să adăugați stafide, merișoare sau alte fructe uscate. 

Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o veți lăsa în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Ca să fiți sigure că prăjitura s-a copt, faceți testul cu scobitoarea, înainte de a o scoate din cuptor. 

Lăsați-o să se răcească, iar apoi o puteți tăia. Dacă vreți, puteți presăra deasupra zahăr pudră. 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies