Albușurile de ou nu trebuie aruncate, pentru că puteți prepara din ele o prăjitură extrem de delicioasă. Este un desert fin, care se prepară repede și nu aveți nevoie de multe ingrediente.
Cu siguranță vi s-a întâmplat să rămâneți cu mai multe albușuri de ou, după ce ați preparat maioneză, de exemplu. Dacă până acum le-ați aruncat, să nu mai faceți această greșeală. Din albușuri se poate prepara o prăjitură fină și extrem de gustoasă.
Prăjitura din albușuri, un desert fin
Dacă ați făcut anumite preparate și ați avut nevoie doar de gălbenușuri, nu cumva să aruncați albușurile de ou.
Așa cum știți deja, gălbenușul este partea din ou mai dăunătoare, în sensul că aceasta conține grăsimi. Un motiv în plus pentru a prepara un desert doar din albușuri.
În compoziție veți mai adăuga doar nucă măcinată fin și puțină nucă de cocos. Va ieși o prăjitură rafinată, aromată si absolut delicioasă.
Nu este nevoie să puneți praf de copt. Prăjitura va crește, datorită spumei de albușuri, care trebuie să fie bătută cât mai tare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Desertul va fi gata în mai puțin de o oră, așadar încă un avantaj al acestei prăjituri.
Ingrediente:
- 4 albușuri
- 75 grame de zahăr
- 3 linguri de ulei
- 100 grame de faină
- 50 de grame de fulgi de cocos
- 50 grame de nucă măcinată fin
- o linguriță cu zeamă de lămâie
- o linguriță cu esență de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepară prăjitura din albușuri
Albușurile se bat spumă cât mai tare, cu un praf de sare. De-abia după ce obțineți o spumă, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.
Adăugați și zeama de lămâie, pentru ca albușurile să se bată și mai repede. La final, trebuie să obțineți o spumă tare și lucioasă, exact ca cea pentru bezea. Dacă veți întoarce castronul invers, spuma nu trebuie să cadă.
Apoi puneți uleiul, făina, nuca măcinată fin și fulgii de cocos și amestecați cu mișcări ușoare, ca să evitați să iasă aerul din albușuri.
Amestecați în compoziție cu o spatulă. Dacă vreți, puteți să adăugați stafide, merișoare sau alte fructe uscate.
Turnați blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o veți lăsa în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Ca să fiți sigure că prăjitura s-a copt, faceți testul cu scobitoarea, înainte de a o scoate din cuptor.
Lăsați-o să se răcească, iar apoi o puteți tăia. Dacă vreți, puteți presăra deasupra zahăr pudră.