Află din rândurile următoare care este rețeta de tort din foi de napolitană.
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu sunt fericiții părinți ai Petrei. Fiica lor, în vârstă de 6 ani, este adesea prezentă în videoclipurile mamei sale pe care le postează în mediul online. De data aceasta, însă, Petra a fost chiar ea „gazda” unui videoclip postat pe pagina Cristinei Șișcanu, în cadrul căruia explică modul de preparare al unui tort din foi de napolitană.
Micuța Petra a preparat chiar ea acest desert, iar procesul a fost unul extrem de simplu.
„ Să știți că eu ador acest tort. Mie îmi place foarte mult .”, a spus Petra.
Rețeta de tort din foi de napolitană
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețeta de brioșe dietetice a Cristinei Șișcanu! Vedeta a împărtășit secretele nutriționistului
Ingrediente:
- foi de napolitană;
- 250 de grame de nuci;
- 3 cutii de lapte condensat.
Mod de preparare:
Fiica Cristinei Șișcanu a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Primul pas este să mărunțim nucile cu ajutorul unui sucitor. Ulterior, trebuie să prăjim puțin miezul de nucă. Trebuie să mestecăm cu atenția astfel încât să nu se lipească de tigaie. Ulterior, punem laptele condensat într-un bol și apoi îl amestecăm cu miezul de nucă. După ce am obținut crema, este timpul să ungem foile de napolitane cu aceasta.
„ Să începem cu prima foaie de napolitană. Punem pe toate colțurile și pe mijloc. Trebuie să fim generoși cu crema, adică să punem multă, să nu fim zgârciți. Punem a doua foaie și batem ușor ca să nu se rupă .”, a explicat Petra.
Ulterior, repetăm procesul până când terminăm toate foile de napolitană. După ce am terminat, punem tortul la frigider pentru câteva ore și așteptăm să se întărească.
„ Să vă dau și un pont: puneți deasupra o farfurie și după aceea o greutate. Orice greutate vreți voi. După aceea, lăsați la frigider și o să iasă un tort minunat .”, a mai spus fiica Cristinei Șișcanu pe Facebook.