Iată cea mai simplă rețetă de caltaboș cu orez și carne pe care o puteți pregăti cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.
Sărbătorile de iarnă 2020 sunt diferite anul acesta, însă multe gospodine caută cea mai bună rețetă caltaboș cu orez și carne, pentru a le face o surpriză familiilor lor.
Caltaboșul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de pe masa de Crăciun, iar fiecare gospodină are rețeta proprie. Unii preferă să îl afume după ce îl pregătesc în ziua când taie porcul, iar alții îl preferă proaspăt.
Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Pe ce dată se sărbătorește Sfântul Ignat 2020?
Pentru a prepara rețeta de caltaboș cu orez și carne, ai nevoie de câteva ingrediente simple:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1 kg carne tocată de porc
2 cepe
o ceașcă orez
sare după gust
piper măcinat
membrană groasă de porc
piper boabe
boia de ardei dulce
foi de dafin.
Carnea tocată de amestecă cu ceapa tăiată cubulețe fin, călită în prealabil cu puțină grăsime, apoi cu orezul spălat, cu sare și cu piper. În tigaia în care căliți ceapa, puneți și puțină apă pentru că se face mai bine ceapa fără să se ardă la prăjire.
Se umple membrana de porc cu această compoziție cu mâna. Este foarte important să nu puneți prea multă compoziție, deoarece orezul se va umfla în timpul fierberii.
Se leagă în ambele capete cu ață și se pune la fiert, în apă în care s-au pus foi de dafin și boabe de piper.Citeste si: Rețetă cârnați de casă. Ingrediente și mod de preparare
Caltaboșul cu carne de porc și orez se poate consuma și cu varza murată
Se înțeapă cu un ac în mai multe locuri și se fierbe la foc mic pentru 45 de minute- o oră, punându-se într-o oală în care se pune apă până acoperă caltaboșul.
Se poate consuma rece sau cald cu mămăliguța. În unele zone ale țării, caltaboșul se consumă și cu varză murată călită.Pentru un plus de savoare, în unele zone ale țării, caltaboșul se lasă peste noapte cu o greutate pe el, la fel ca la tobă, apoi se pune la afumat.