Sărmăluțe cu urdă, în foi de sfeclă roșie, rețeta de la Mănăstirea Putna. „Toată verdeața se adaugă spre sfârșit, să-și păstreze cât mai bine prospețimea.”

Sărmăluțe cu urdă, în foi de sfeclă roșie, rețeta de la Mănăstirea Putna. „Toată verdeața se adaugă spre sfârșit, să-și păstreze cât mai bine prospețimea.”
Sărmăluțe cu urdă, în foi de sfeclă roșie, rețeta de la Mănăstirea Putna. „Toată verdeața se adaugă spre sfârșit, să-și păstreze cât mai bine prospețimea.”

Părintele de la Mănăstirea Putna a dezvăluit rețeta sărmăluțelor cu urdă, în foi de sfeclă roșie.

O rețetă delicioasă și inedită este pregătită de părintele de la Mănăstirea Putna, pentru Trinitas, iar acesta a explicat, pas cu pas, cum realizează sărmăluțele cu urdă, în foi de sfeclă roșie.

Timp de preparare:  120 minute

  • Ingrediente (pentru 120-150 de sărmăluțe)
  • 120- 150 de frunze de sfeclă
  • 500 g urdă
  • 2 ouă
  • 6- 7 cepe
  • 300 g orez
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2- 3 legături de ceapă verde (doar frunzele)
  • sare
  • piper
  • oțet
  • borș
  • ulei de floarea soarelui

Părintele începe prin a pune ceapa la călit, ulterior adaugă și orezul și le lasă pe foc până sunt gătite pe jumătate. Toacă verdeața, pătrunjel și mărar proaspăt, care vor fi adăugate la final.  „Sarmalele cu urdă pe care am învățat să le fac aici sunt deosebite, de ce? Pentru că se pune urdă, se fac în frunză de sfeclă, de preferat proaspătă.

Frunza de sfecla are un rol deosebit, oferă o culoare aparte. Începem să tocam ceapa, care se va căli și apoi se va adăuga orezul, care trebuie gătit pe jumătate. Va fi nevoie să toc verdeața, pătrunjel și mărar proaspăt spălate. Se pot folosi foarte bine și frunzele de spanac. Frunză de vie deja dă altă nuanță sarmalelor și cred că se pierde un pic din farmecul cu ei. Adăugăm și puțin ulei, încep să pun deja ceapa la călit, pun și puțină apă să nu se călească prea tare.
Folosim mărarul pentru a da un plus de prospețime, iar toată verdeața proaspătă se adaugă spre sfârșit, să-și păstreze cât mai bine prospețimea.”,
a povestit părintele.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Modul de preparare al sărmăluțelor cu urdă, în foi de sfeclă roșie

Citește și: Prăjitura Stavropoleos, rețeta maicii Mihaela Luchian. “Este o prăjitură foarte ușor de făcut, foarte gustoasă!”

Citește și: Chiftele în sos cu piure de cartofi. O rețetă ideală pentru a te răsfăța după o săptămână lungă de muncă!

Citește și: Care sunt noile zile de difuzare ale serialului “Totul pentru familia mea”! Iată când va putea fi urmărită îndrăgita producție turcească, din 30 septembrie, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Amestecă în toată compoziția un mix de piper, adaugă sare, iar când a ajuns la jumătatea punctul de fierbere, frământă foarte bine urda cu două ouă pe care le pune în compoziție, iar spre final adaugă verdețurile tocate. Pregătește foile de sfeclă roșie, împăturește sarmalele și le lasă la fiert.  „Punem acum sare pentru orez, vom adăuga prima dată ceapa și apoi orezul și punem apă ca să se umfle.

Trebuie să ajungă cam la jumătatea punctului de fierbere. Restul rămâne să se fiarbă odată cu frunza, după ce sunt împletite sarmalele. Trebuie să se răcească mai întâi compoziția și apoi o să amestecăm urda. Pregătim frunza, proporțională, scoatem nervul, finuț, pe deasupra și apoi o tăiem la dimensiunea la care avem nevoie. Adăugăm un mix de piper, piper roz, negru, alb și acum lăsăm să se răcorească. Ulterior adăugăm și urda cu verdeață.
Pun urda întâi, o frământ bine. Se poate și cu brânză de vaci, la fel, frământată foarte bine, dar acolo punem și un pic de unt. Spargem și două să le adăugăm în compoziție, iar acum începem să facem sarmalele propriu-zise.”,
a mai spus omul bisericii.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețeta de ruladă din dovlecei și cremă de brânză a maicii Ecaterina: „Trebuie ținută la rece maxim o oră și apoi poate fi servită.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Cine este tânăra actriță care îi dă viață frumoasei Rüya, protagonista noului serial „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal! Aceasta a cucerit deja publicul din România cu rolurile din „Furtună pe Bosfor” și „Nemilosul Istanbul”

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies