Chiftele în sos cu piure de cartofi. O rețetă ideală pentru a te răsfăța după o săptămână lungă de muncă!

retete pentru cina

Chiftele în sos cu piure de cartofi

O rețetă ideală pentru o cină în familie. Este o alegere excelentă pentru o cină la care să se adune toată lumea în jurul mesei.

Acesta este un preparat delicios, care combină textura suculentă a chiftelelor cu savoarea unui sos bogat, completat de un piure cremos și moale.  Chiftelele sunt rumenite perfect și au o textură crocantă la exterior, sosul este dens și aromat, oferind un contrast plăcut cu chiftelele, iar piureul de cartofi este fin și cremos, cu o consistență uniformă, care se topește în gură. Acest

preparat este o alegere excelentă pentru oricând dorești să te bucuri de o masă gustoasă.

Citește și: Gabriela Cristea, idee de masă rapidă și gustoasă! Cum prepară vedeta coastele cu cartofi la cuptor? „Vă arăt o altă rețetă pe care o fac eu atunci când nu am timp. O să fie un deliciu.”

piure de cartofi
Chiftele în sos cu piure de cartofi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de tort de ciocolată și fructe de pădure, pregătită de chef Roxana Blenche: „Este un tort super bun.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea preparatului.

Ingrediente

Ingrediente pentru chiftele
- 500 g de carne de pui, tocată
- 1 ou
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 50 g de pesmet
- 50 g

de parmezan ras, opțional
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1/2 de linguriță de paprika
- 1/2 de linguriță de sare
- 1/4 de linguriță de piper negru
- 2-3 linguri de ulei, pentru prăjit

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente pentru sos
- 1 conservă de roșii tocate 
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 morcov mic, ras
- 2 linguri de pastă de tomate
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 1 frunză de dafin
- 200 ml de apă sau supă de pui
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper, după gust

Ingrediente pentru piureul de cartofi
- 1 kg de cartofi, curățați și tăiați cuburi
- 50 g de unt
- 100 ml de lapte 
- 1/2 de linguriță de sare
- 1/4 de linguriță de piper negru

- 2-3 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat

chiftele de pui in sos
Chiftele în sos cu piure de cartofi[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare chiftele

  1. Într-un bol mare, combină carnea de pui tocată, oul, ceapa tocată, usturoiul zdrobit, pesmetul, parmezanul, dacă folosești, pătrunjelul, oregano, paprika, sare și piper. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine integrate.
  2. Cu mâinile umede, formează chiftele de dimensiunea unei nuci. Poți să le faci puțin mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe.
    Încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă chiftelele și prăjește-le timp de 5-7 minute pe fiecare parte, până devin rumene și bine pătrunse. Scoate chiftelele pe un platou acoperit cu șervețele pentru a elimina excesul de ulei.

Mod de preparare sos

Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

  1. În aceeași tigaie în care ai prăjit chiftelele, adaugă 2 linguri de ulei de măsline și încălzește-l la foc mediu. Adaugă ceapa tocată, usturoiul și morcovul ras. Sotează timp de 5 minute până când legumele devin moi. Încorporează roșiile tocate, pasta de tomate, oregano, busuioc și frunza de dafin. Amestecă bine.
  2. Toarnă apa sau supa de pui și adu sosul la fierbere. Reduce focul și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când se îngroașă și aromele se amestecă. Gustă și ajustează sarea și piperul, dacă este necesar.
  3. Pune chiftelele prăjite în sosul fierbinte și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până se pătrund complet și se absorb aromele sosului.

Mod de preparare piure de cartofi

  1. Într-o oală mare, adaugă cartofii tăiați cuburi și acoperă-i cu apă rece. Adaugă 1/2 linguriță de sare și adu apa la fierbere. Fierbe cartofii timp de 15-20 de minute, până devin moi și se pot străpunge ușor cu o furculiță.
  2. Scurge cartofii și întoarce-i în oală. Adaugă untul și începe să pasezi cartofii cu un pisa cartofi sau cu un mixer electric. Adaugă laptele treptat până când piureul ajunge la consistența dorită. Condimentează cu sare și piper după gust.

Servire

  1. Pune o porție de piure de cartofi pe fiecare farfurie. Adaugă chiftelele cu sos deasupra piureului. Presară pătrunjel proaspăt tocat peste chiftele și piure. Servește imediat. Poftă bună! 

retete de gustare
Chiftele în sos cu piure de cartofi[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Trufe asortate. Fiecare tip de trufă oferă o experiență diferită, astfel că poți oferi o degustare variată oaspeților tăi!, pentru delicatese gustoase, caracterizate prin interiorul lor cremos de ciocolată, acoperit cu diverse straturi aromate. Aceste trufe sunt disponibile în mai multe variante, precum pudră de cacao, fulgi de cocos sau fulgi de ciocolată, fiecare oferind o textură și un gust diferit. Sunt perfecte pentru a fi servite ca desert, cadou sau la ocazii speciale, oferind o experiență de răsfăț dulce.

retete cu preparate pui
Chiftele în sos cu piure de cartofi[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce face Gabriela Cristea cu lămâile și portocalele rămase după ce le rade coaja. Secretul de care se folosește prezentatoarea TV. „Nu risipesc absolut nimic. Cât de bună va fi!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

Patrick îi face ochi dulci noii concurente! „E o fată frumoasă...”. Aflați cum va reacționa Bianca Giurcă într-o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, miercuri, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies