Se spală părul înainte de vopsire? Cum se face corect pregătirea părului pentru acest proces

Se spală părul înainte de vopsire? Cum se face corect pregătirea părului pentru acest proces
Se spală părul înainte de vopsire 

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre părul înainte de vopsire!

Femeile care își doresc să își exprime creativitatea sau personalitatea apelează, de cele mai multe ori, la o nouă schimbare de look. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre cum să îți pregătești în mod corect podoaba capilară pentru vopsire!

Se spală părul înainte de vopsire?

Se spală părul înainte de vopsire[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 uleiuri pentru un păr sănătos. Rutina pe care o poți avea chiar la tine acasă

Una dintre cele mai întâlnite întrebări în rândul doamnelor și domnișoarelor care vor să se vopsească este dacă este necesar să își spele părul înainte de procedură. Astfel, răspunsul variază în funcție de tipul de vopsea dar, de obicei, se recomandă ca părul să nu fie spălat înainte de vopsire.

Uleiurile naturale ale scalpului și părului oferă o protecție împotriva substanțelor chimice din vopsea.

Dacă podoaba capilară este spălată chiar înainte de a aplica vopseaua, scalpul devine, în mod inevitabil, mai sensibil și poate reacționa mai intens la substanțele chimice. De asemenea, se consideră că vopseaua prinde mai bine pe părul ușor murdar pentru că uleiurile naturale ajută la fixarea culorii.

Cu toate astea, în cazul în care podoaba capilară este mult prea murdară sau sunt folosite multe produse de styling, este recomandat ca femeile să își spele părul cu o zi înainte de vopsire.

Astfel, acestea îndepărtează excesul de murdărie și produsele acumulate, însă dau voie și uleiurilor naturale să revină pe scalp și păr până la momentul aplicării vopsele i.

Cum se face pregătirea părului înainte de vopsire

Se spală părul înainte de vopsire[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Cum să preveniți părul să se încurce

Vopsirea părului este un mod excelent prin care oricine își poate transforma aspectul sau chiar starea de spirit. Așadar, pregătirea corectă a podoabei capilare pentru vopsit este cheia pentru o culoare uniformă și de lungă durată.

Este recomandat ca femeile să își spele părul cu măcar 3-4 zile înainte de vopsire, iar după clătire, ele trebuie să folosească un pieptene cu dinți rari pentru a descurca părul.

De asemenea, dacă acestea au vârfuri despicate, este bine să le tundă înainte de vopsire, deoarece vopseaua agravează starea vârfurilor despicate, lucru care duce la un aspect neuniform al culorii părului.

De asemenea, trebuie să se aplice o mască intens hidratantă pentru a hrăni și proteja părul, Ba chiar pot fi urmate câteva tratamente pentru păr. Spre exemplu, ca tratament pentru podoaba capilară femeile pot folosi ulei de argan sau de cocos, sau produse special concepute pentru protecția părului în timpul vopsirii.

Mai mult decât atât, trebuie să se evite utilizarea excesivă a produselor de styling, fixativ, spumă și a instrumentelor de coafat cu căldură.

Ce trebuie să faci după ce te vopsești pentru o culoare de durată

Se spală părul înainte de vopsire[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Odată ce doamnele și domnișoarele au obținut culoarea dorită, este extrem de important să își îngrijească părul corect pentru a menține rezultatele cât mai mult timp.

Spală-ți părul mai puțin

Deși este un lucru greu de făcut, spălarea frecventă a părului poate duce la estomparea rapidă a culorii. Femeile trebuie să încerce să își spele podoaba capilară de cel mult două-trei ori pe săptămână și trebuie să folosească un șampon special pentru păr vopsit.

Folosește produse potrivite pentru părul vopsit

Se spală părul înainte de vopsire[Sursa foto: freepik]

De asemenea, acestea trebuie să folosească produse de îngrijire concepute special pentru părul vopsit. Produsele respective ajută la menținerea culorii și la protejarea părului împotriva deteriorării.

Evită expunerea excesivă la soare și căldură

Mai mult decât atât, soarele și căldura ajung să estompeze culoarea părului. Femeile trebuie să ia în calcul protejarea podoabei capilare purtând pălării sau șepci și, de asemenea, folosind diverse produse cu protecție UV. Acestea trebuie să evite folosirea în exces a instrumentelor de styling pe bază de căldură.

Hidratează-ți părul

Părul vopsit tinde să fie mai uscat, așa că este important ca acestea să își hidrateze părul regulat. În acest caz, pot fi folosite balsamuri și măști hidratante pentru a menține părul sănătos și strălucitor.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies