Secretar de stat din Ministerul Educației, despre redeschiderea școlilor: "Opinia publică va fi informată..."

coronavirus incepere scoli anunt
activitățile didactice care presupun prezența fizică au fost suspendate

Sorin Ion face declarații cu privire la redeschiderea școlilor, atunci când situația actuală va fi sub control.

Ministerul Educației arată într-un comunicat de presă, cum se vor desfășura lucrurile în contextul epidemiei de coronavirus.

Sorin Ion, despre redeschiderea școlilor

"Menționăm că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util", se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Citeste si: Raed Arafat, despre cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an! Ce restricții ar putea fi luate

"În situațiile în care procesul didactic întâmpină dificultăți, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet", se mai precizează în comunicat.

incepere scoli pandemie de coronavirus
elevii și studenți vor trebui să urmeze cursurile online[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Dacă situația epidemiologică se va îmbunătăți, elevii s-ar putea întoarce în sălile de clasă în luna februarie.

Sorin Ion, noul secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, a făcut câteva precizări cu privire la acest aspect.

Citeste si: Nelu Tătaru vorbește despre un nou lockdown: „Se vor mai lua restricţii la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”

„La acest moment, nu s-au pus în discuție examenele, asta și din cauză că sperăm ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față. O schimbare ar însemna să dăm examene în sistem online, ceea ce e extrem de greu.

Poate că nici nu ar trebui să luăm în calcul alt mod decât școala față în față. Și să nu uităm că anul trecut am organizat în condiții excelente examenele, tot în condiții de pandemie“, a declarat Sorin Ion.

sorin ion declaratie incepere scoli
Sorin Ion face precizări cu privire la desfășurarea cursurilor online[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, responsabilul cu învățământul preuniversitare a specificat faptul că întoarcerea elevilor la școală se va pune și pe seama examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, de anul viitor.

Ministerul Educației și Cercetării va analiza situația destul de dificilă în care se află învățământul la momentul actual și va lua decizii ulterioare ce vor fi comunicate oficial.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Mai multe localități din România au intrat în carantină! Lista completă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies