Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă. Alimentație și rutină de ingrijire

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă. Alimentație și rutină de ingrijire
Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre secretele Sophiei Loren!

Sophia Loren, în vârstă de 89 de ani, este una dintre cele mai emblematice actrițe de la Hollywood.

Cine este Sophia Loren

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.[Sursa foto: Profimedia]

Vedeta s-a născut la Roma, Italia pe 20 septembrie 1934 și este apreciată atât pentru cariera de succes pe care a clădit-o de-a lungul anilor, cât și pentru felul în care se menține în formă. Află din rândurile următoare ce rutină de îngrijire și alimentație are Sophia Loren!

Duș rece

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.[Sursa foto: freepik]

Primul secret este că actrița italiană își începe ziua cu un duș cu apă rece, timp de 10 minute. Dușul rece are numeroase beneficii, printre acestea numărându-se menținerea formei sânilor cât mai frumoasă și mai multă energie pe parcursul zilei. De asemenea, apa rece crește nivelul de endorfine și noradrenalină, un neurotransmițător care joacă un rol important  împotriva stresului.

Mai mult decât atât, dușurile reci îmbunătățesc circulația sângelui, întăresc sistemul imunitar, ajută oamenii în lupta împotriva kilogramelor în plus și ajută sănătatea mintală. Însă, acestea sunt recomandate doar persoanelor care nu se confruntă cu afecțiuni cardiace, respiratorii sau gravidelor.

O oră de mers pe jos în fiecare zi

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Al doilea secret al Sophiei Loren  este că obișnuiește să facă mișcare în fiecare zi. Pentru a-și păstra pielea sănătoasă, obișnuiește să se culce la ora 20:00 și să se trezească la ora 5:00. Vedeta face exerciții fizice și are grijă la caloriile pe care le consumă. Sophia Loren merge pe jos în fiecare zi pentru a-și păstra inima sănătoasă și se antrenează pentru o stare de bine.

Evită stresul

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.[Sursa foto: freepik]

Al treilea secret al actriței este că stă cât mai departe de lucrurile care îi provoacă stres. Sophia are grijă să aibă parte de momente de relaxare, obișnuind astfel să citească, să privească apusul și să își continue restul zilei cu hobby-uri plăcute. Vedeta preferă să fie înconjurată de oameni de calitate, cu care poate purta o conversație plăcută și de la care poate învăța ceva nou.

Dieta mediteraneană

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghidul nutrițional al celor 11 alimente fără carbohidrați și fără zahăr. Sănătate la îndemână

Un alt secret al Sophiei Loren este că urmează o dietă mediteraneană, mai precis, consumă bucate tradiționale din Italia, Grecia și alte țări mediteraneene. Astfel, aceasta mănâncă zilnic preparate din plante, cereale integrale, ulei de măsline, fructe, legume, fasole, nuci cât și proteine slabe.

Vedeta are grijă să mențină sub control carbohidrații printr-un control al porțiilor.

Pastele

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Deși se spune că pastele conțin un număr mare de carbohidrați, câteva studii recente de cercetătorii italieni au dovedit că un consum mai mare de paste a fost asociat cu IMC-uri mai mici, cât și raporturi talie-șold mai mici. De asemenea, un alt studiu a arătat că pastele ajută la pierderea în greutate datorită indexului lor glicemic scăzut. În urmă cu ceva timp, Sophia a menționat că preferă să mănânce paste și să bea vin decât să aibă o talie mică. Aceasta consumă, de obicei, aproximativ 1.000 de calorii pe zi, fiind împărțite în mic dejun și cină, dar și un prânz consistent.

Ulei extravirgin

Secretele Sophiei Loren pentru o viață lungă și frumoasă.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat. Descoperă rafinamentul pastelor cu creveți, o combinație perfectă de prospețime marină și savoare mediteraneană!

Sophia Loren iubește uleiul de măsline, acesta fiind un înlocuitor al altor uleiuri și grăsimi nesănătoase. Ingredientul minune scade nivelului de colesterol și riscul de a suferi un accident vascular cerebral. Astfel, actrița italiană consumă zilnic două linguri de ulei de măsline, fiind bogat în antioxidanți și numărându-se printre principalele surse de vitamine A, D, K și E. De asemenea, uleiul de măsline este un aliat împotriva bolilor de inimă, diabetului și poate preveni apariția ridurilor și uniformiza tonul pielii.

Sophia Loren adaugă ulei de măsline în dieta mediteraneană care conține roșii, broccoli, spanac, ceapă, castraveți, cât și mere, portocale, pere, struguri, smochine și pepene. Dieta mediteraneană include pește și fructe de mare, care sunt bogate în vitamine, proteine și acizi grași omega-3. Peștele și alte fructe de mare precum creveții, caracatița și midia sunt recomandate de cel puțin două ori pe săptămână, în timp ce carnea roșie este consumată în porții mici. Mai mult decât atât, Sophia consumă și pui, însă cu condiția să fie pregătit în mod corespunzător, adică la grătar și fără piele, nu prăjit.

Vinul roșu

De asemenea, un alt secret al Sophiei Loren este că se bucură adesea de vin roșu, însă într-un mod moderat.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Salată grecească, clasică și răcoritoare. Deliciul mediteranean la tine acasă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies