Secretele unui baiț rafinat pentru carnea de miel la grătar. Obține o aromă și o textură perfectă!

bait pentru carne de miel la gratar

bait pentru carne de miel la gratar

Carnea de miel se poate prepara în diverse modalități. Însă știați cum puteți pregăti un baiț rafinat pentru o astfel de carne?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact secretele unui baiț rafinat, pentru carnea de miel preparată la grătar.

În plus, descoperiți și o rețetă delicioasă de cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin.

 

Secretele unui baiț rafinat pentru carnea de miel la grătar

  • Alege o carne proaspătă și de calitate. Optează pentru bucăți de miel care au o culoare roz deschisă și o textură fermă. De preferat, alege carne de miel tânăr, deoarece este mai fragedă și mai gustoasă.
  • Marinarea este cheia. Pregătește o marinadă aromată pentru a adăuga savoare cărnii de miel. Poți folosi o combinație de ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, ierburi proaspete cum ar fi cimbru, rozmarin sau mentă, sare și piper. Masează bine marinada în bucățile de carne și lasă-le la frigider timp de cel puțin 2-3 ore sau chiar peste noapte, pentru a se înmuia și a se îmbiba cu aromele.
  • Alege metoda potrivită de gătire. Pentru carne de miel la grătar, poți folosi un grătar tradițional sau o plită. Asigură-te că grătarul este bine încins înainte de a pune carnea pe el. Pentru a obține o crustă frumoasă și a păstra suculența cărnii, frige bucățile de miel la foc înalt timp de câteva minute pe fiecare parte, apoi redu focul și continuă gătirea până când carnea atinge gradul de friptură dorit. Este important să nu supra-gătești carnea de miel, deoarece poate deveni tare și uscată.
  • Lasă carnea să se odihnească. După ce ai scos carnea de pe grătar, las-o să se odihnească timp de aproximativ 5-10 minute. Acest timp de repaus va permite sucurilor să se redistribuie în interiorul cărnii, obținându-se astfel o friptură mai suculentă și mai gustoasă.
  • Servirea. Poți să servești carnea de miel la grătar alături de diverse garnituri, cum ar fi cartofi prăjiți, legume la grătar sau o salată proaspătă. Poți adăuga și o sos de mentă sau de iaurt cu usturoi pentru a accentua aromele.

miel marinat in iaurt
bait pentru carne de miel la gratar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Plăcinte cu carne și legume. Cum să pregătești autenticele empanadas cu carne și legume

 

Rețetă de Cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin

Timpul de pregătire pentru această rețetă  este de 20 de minute

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare – 40 de minute

Timp total – o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

miel marinat in bere
bait pentru carne de miel la gratar[Sursa foto: freepik]

Baiț pentru carne de miel la grătar

Ingrediente –  Cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin

  • 8 cotlete de miel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • Coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • 2 lingurițe cimbru proaspăt, tocat
  • 2 lingurițe rozmarin proaspăt, tocat
  • Sare și piper, după gust

Pentru sosul de vin:

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 200 ml vin roșu sec
  • 200 ml supă de carne
  • 2 linguri făină (opțional, pentru a îngroșa sosul)

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

cea mai buna fripura de miel
bait pentru carne de miel la gratar[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Cotlete de miel marinate la grătar, servite în sos de vin

  1. Începe prin pregătirea marinadei. Într-un castron, amestecă uleiul de măsline, usturoiul mărunțit, coaja și sucul de lămâie, cimbrul tocat, rozmarinul tocat, sare și piper.
  2. Așază cotletele de miel într-un vas și toarnă marinada peste ele. Masează bine cotletele pentru a le îmbiba cu aromele marinadei. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă-l la frigider pentru a se marinata timp de cel puțin 2 ore sau peste noapte, pentru rezultate mai bune.
  3. În acest timp, poți pregăti sosul de vin. Într-o tigaie, călește ceapa și usturoiul într-o lingură de ulei de măsline până devin aurii și moi.
  4. Adaugă vinul roșu și lasă-l să fiarbă până se reduce la jumătate. Apoi, adaugă supa de carne și lasă sosul să fiarbă încă 5-7 minute. Dacă dorești un sos mai gros, amestecă cele 2 linguri de făină cu puțină apă și adaugă amestecul în sos. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă încă 1-2 minute. Sosul trebuie să fie omogen și ușor îngroșat.
  5. Încinge grătarul la foc mediu-ridicat. Scoate cotletele de miel din marinadă și scutură excesul de marinadă.
  6. Pune cotletele pe grătar și gătește-le timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru o friptură mediu-rare, sau ajustează timpul de gătire în funcție de preferințele tale privind gradul de friptură.
  7. După ce cotletele sunt gata, scoate-le de pe grătar și lasă-le să se odihnească câteva minute înainte de a le servi.
  8. Servește cotletele de miel pe un platou, alături de sosul de vin preparat anterior. Poți turna sosul deasupra cotletelor sau poți servi sosul într-un vas separat, pentru a fi adăugat la gust de fiecare persoană.
  9. Poți acompania cotletele de miel cu garnituri precum cartofi prăjiți, legume la grătar sau o salată verde proaspătă.
  10. Înainte de a savura delicioasele cotlete de miel, poți presăra deasupra puțin cimbru proaspăt tocat pentru a adăuga un plus de prospețime și aromă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

friptura de miel ardeleneasca
bait pentru carne de miel la gratar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de Cheesecake cu zmeură si afine, combinația perfectă pentru un desert deosebit. Deliciu cremos și fructat într-un singur tort!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Brioșe de ciocolată cu cremă de căpșune, un răsfăț culinar. Deliciul perfect pentru îndulcirea zilelor!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies