Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage

Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage
Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage

Frumusețea este prezentă indiferent de vârstă. Însă știați care sunt trucurile la care putem apela pentru a ne păstra frumusețea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt trucurile folosite în timpurile trecute, de bunicile noastre, astfel încât să-și păstreze frumusețea în mod constant. 

10. Hidratarea corpului 

Pe locul 10 se află hidratarea corpului. Acest aspect este unul extrem de important, în special dacă ne dorim să arătăm tinere, în ciuda faptului că timpul trece și automat se instalează procesul de îmbătrânire, care va duce la piele deshidratată, mâncărime, eczemă, riduri și așa mai departe.

Prin urmare, hidratarea pielii va rămâne întotdeauna esențială, iar produsul utilizat de bunicile noastre, deseori, era și cel care nu conținea parfum, însă în zilele noastre putem achiziționa astfel de creme, pentru a se potrivii foarte bine cu pielea noastră, bineînțeles și la un preț accesibil, pe care o putem folosi atât pe față, pe mâini, dar și pe întreg corpul. 

Citește și: Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi

Citește și: 10 alimente anti-îmbătrânire care îți fac pielea să arate strălucitoare

9. Somnul pe spate 

Pe locul 9 se află somnul pe spate. Deși poate să vi se pară destul de amuzant acest aspect, se pare că atunci când dormim pe spate, putem reduce aspectele legate de îmbătrânire, dat fiind faptul că majoritatea persoanelor care dorm pe burtă sau pe față, sau chiar pe o parte sau pe alta, riscă să dețină mult mai multe linii și riduri în comparație cu cele care aleg să

doarmă pe spate. De asemenea, un alt aspect legat de somn, ține și de fața de pernă pe care o alegi, potrivită fiind cea din satin sau mătase pentru a ne ajuta cu adevărat să avem un somn liniștit și odihnitor, iar de asemenea dacă vom alege să dormim pe spate, acest aspect ne va ajuta și pielea, dar și părul, astfel încât acesta nu se va mai îngrășa atât de repede, iar cele din satin ajută deseori la păstrarea strălucirii tinereții. 

8. Băutul dintr-un pai 

Pe locul 8 se află băutul dintr-un pai. Se pare că acest aspect ar trebui să îl evităm, tocmai pentru a reduce apariția procesului de îmbătrânire, dat fiind faptul că în momentul în care bem cu ajutorul unui pai, ne strângem buzele, moment în care le facem loc ridurilor din jurul gurii să-și facă apariția mult mai repede.

Prin urmare, ar trebui să facem tot posibilul să evităm să bem dintr-un pai în majoritatea locurilor în care mergem. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

7. Utilizarea vaselinei 

Pe locul 7 se află utilizarea vaselinei. Acest truc poate surprinde nenumărate persoane, însă cu toate acestea, de-a lungul anilor vaselina a fost considerată o sursă de frumusețe, aceasta având nenumărate beneficii pe care le oferă pielii noastre, pentru a își menține un aspect tânăr

și minunat, iar de asemenea, aceasta este utilizată deseori în cazul în care pielea noastră este uscată, avem buzele sau călcâiele crăpate și multe alte astfel de aspecte. În plus, această deține un preț foarte accesibil, și este un produs care poate avea mai multe utilizări în ceea ce înseamnă frumusețe. 

6. Ștergerea machiajului cu blândețe 

Pe locul 6 se află ștergerea machiajului cu blândețe. Bineînțeles că procesul de demachiere trebuie să fie unul cât mai blând cu putință, să nu fim aspre cu pielea noastră,

sau să tragem într-un mod sau altul de față, iar de asemenea, odată ce am îndepărtat machiajul cu blândețe, ar trebui să facem chiar și un tratament facial pentru a ne relaxa atât noi, cât și toată zona feței, prin mișcări de sus în jos, sau chiar și circulare, aspect care ne va ajuta întotdeauna să ne ferim de fețele lăsate. 

5. Hidratarea cu ulei de cocos 

Pe locul 5 se află hidratarea cu ulei de cocos. Bineînțeles că hidratarea se poate face zilnic prin diverse creme sau alte loțiuni, însă se pare că uleiul de cocos este cel pe care cu siguranță ar trebui să îl aveți în casă atunci când vine vorba despre hidratare, acesta fiind utilizat de atât de multe femei din generațiile anterioare, dar și în prezent, astfel încât odată cu hidratarea pielii cu acest produs, pielea era menținută cât mai suplă și moale cu putință. De asemenea, există și nenumărate persoane care aleg să se maseze pe scalp cu acest ulei de cocos, pentru a își menține pielea moale, utilizat deseori fiind și pentru cuticule, iar exact ca în cazul vaselinei, și uleiul de cocos se poate folosind nenumărate alte atribuții, având un preț extrem de accesibil. 

4. Exfolierea corpului și a feței

Pe locul 4 se află exfolierea corpului și a feței. Este absolut necesar ca din când în când să facem o exfoliere a corpului dar și a feței, aceasta fiind cheia pentru o piele strălucitoare și menținută cât mai tânără cu putință, pe lângă hidratare, aceasta trebuie să fie și exfoliată. În ciuda faptului că poate considerați că ajută doar o cremă hidratantă aplicată pe pielea uscată, se pare că acest truc nu funcționează de fiecare dată, motiv pentru care ar trebui să apelăm la exfoliere, fie că o facem direct acasă cu anumite instrumente speciale pentru acest lucru, fie că mergem la un salon specializat. Bineînțeles că pe vremea bunicilor noastre nu existau saloane specializate, motiv pentru care preparau exfoliant de casă, pentru ași menține pielea strălucitoare și clară, fără puncte negre și altele de acest fel. De exemplu, pentru a prepara un scrub facial cu lămâie, tot ce trebuie să faceți este să amestecați suc de lămâie, mai exact zeama de lămâie, cu puțină sare, dar și cu puțină apă distilată sau purificată. Acest scrub se poate aplica fie sub duș, cu ajutorul unei mănuși speciale de exfoliere, deseori. Cu ajutorul acestui truc vă veți menține pielea uimitor de tânără. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage[Sursa foto: freepik]

3. Somnul de frumusețe 

Pe locul 3 se află somnul de frumusețe. Bineînțeles că pot exista nenumărate persoane care nu pot face acest truc, dat fiind faptul că au o viață extrem de plină de sarcini, responsabilități, loc de muncă și așa mai departe, însă cu toate acestea, somnul de frumusețe este absolut necesar, mai exact, trebuie să dormim aproximativ 8 ore pe noapte, cel puțin. Astfel, în timpul nopții, corpul nostru are timp să se regenereze, inclusiv pielea noastră, însă cu toate acestea dacă nu obținem cantitatea adecvată de somn, dar și calitatea bună a acestuia, pielea poate să devină ușor uscată, pot apărea cearcănele întunecate sub ochi și alte astfel de lucruri. De asemenea, de menționat este faptul că, odată ce vom intra în contact cu lumina reală a soarelui de afară, creierul nostru ne va spune că este zi, motiv pentru care, trebuie să ne asigurăm că ritmul nostru cardiac funcționează corect, astfel încât, cu măcar o oră și jumătate înainte de a avea acest somn de frumusețe, ar trebui să nu dăm ochii cu lumina soarelui, pentru ca organismul nostru să conștientizeze faptul că trebuie să se pregătească de somn, ziua fiind foarte tentat să se mențină treaz, fiind conștient de acest aspect. De asemenea, un alt trup legat de acest somn de frumusețe, ține de faptul că ar trebui să dormim într-un mediu rece, astfel încât cu ajutorul păturilor să păstrăm încăperea în sine rece, însă în esență temperatura corpului nostru să fie mai mare, pentru a dormi eficient și suficient. 

Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage[Sursa foto: freepik]

2. Mâncarea 

Pe locul 2 se află mâncarea. Este cunoscut deja faptul că, cu cât mâncăm mai mult, cu atât ne este afectată și dieta și stilul de viață, însă cu toate acestea, se pare că bunicile noastre știau că au nevoie de broccoli și ridichi, în ciuda faptului că nu le plăcea întotdeauna să le consume, erau benefice pentru organism, dar și pentru piele, in ciuda faptului că la momentul respectiv nu știau care sunt beneficiile oferite de acestea. Există câteva categorii de alimente diferite, care pot ajuta pe pielea să beneficieze de nenumărate lucruri bune, pentru că aspectul să fie unul deosebit de plăcut, alimente care conțin în compoziția lor vitamina C, fiind bun pentru îngrijirea pielii, antioxidant, ajutând totodată și la producerea de colagen în celulele pielii, astfel încât să fie capabile să se repare singură dată cu trecerea timpului, dar putem apela și la broccoli, conopidă, roșii, dar și alte legume care au frunze, care dețin totodată vitamina C, necesară pentru organismul nostru, și ar trebui să le căutăm și pe cele care dețin omega 3 și omega 6, printre care se află și somonul, care reprezintă o sursă nemaipomenită de acizi grași buni. De asemenea, și hidratarea este foarte importantă pentru corpul nostru, având nevoie de o cantitate mare de apă pe zi, pentru a ne ajuta corpul să scape de deșeuri și toxine, dar totodată să ne ajute și pielea să fie mult mai hidratată și să arate suplă și tânără. 

Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage[Sursa foto: freepik]

1. Încrederea în sine

Pe locul unu se află încrederea în sine. Pe lângă toate aceste trucuri menționate anterior, este foarte important să avem și păstrată încrederea în sine, dar și respectul pe care să-l arătăm zilnic, atât de persoana noastră cât și de modul în care arătăm sau ne îmbrăcăm, cât și legat de faptul cum alegem să abordăm viața și oamenii din jurul nostru. Astfel încât, odată ce vei avea încrederea necesară în propria persoană, și persoanele din jurul tău te vor vedea astfel, frumoasă, atractivă și încrezătoare în propriile forțe. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai bune secrete de frumusețe, pe lângă cea internă, și cea pe care ne dorim să o menținem pe tot parcursul vieții. 

Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

10 alimente anti-îmbătrânire care îți fac pielea să arate strălucitoare

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies