Magia avocado-ului. Beneficiile nebănuite asupra sănătății atunci când mănânci un avocado in fiecare zi

avocado beneficii
Beneficii avocado

Alimentația corectă este extrem de importantă pentru sănătatea noastră. Este esențial să consumăm cât mai multe fructe și legume și să evităm consumul exagerat de grăsimi, uleiuri și zahăr. Deși majoritatea dintre noi l-am fi considerat legumă, avocado este un fruct pe care orice persoană ar trebui să îl introducă în dieta zilnică.

Descoperă în rândurile de mai jos câte beneficii are avocado-ul, dar și ce se va întâmpla în corpul tău, dacă vei începe să îl mănânci zilnic!

1. Bogăția de nutrienți

Citește și: Bucăți de tinerețe în farfurie. Ghidul complet al alimentelor anti-imbătrânire și cum să le integrezi în dieta zilnică

informații despre avocado
Informații despre avocado[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Explorarea savoarei. Cele 9 alimente sănătoase fără carbohidrați și zahăr

Avocado este cu adevărat o minune a naturii, deoarece este plin de nutrienți benefici organismului nostru, precum: vitaminele C, E, K, B6, magneziu, potasiu și acizi omega-3. Acești acizi grași te vor face să simți senzația de sațietate pentru mai mult timp, fără să adaugi kilograme nedorite.

2. Sprijinirea sănătății intestinale

avocado retete
Rețete avocado[Sursa foto: Freepik]

Se pare că 100 de grame de avocado conțin 7 g de fibre, care sunt esențiale pentru sănătatea sistemului intestinal.

 

3. Bun pentru inima ta

ce beneficii are avocado
Ce beneficii are avocado[Sursa foto: Freepik]

Datorită nutrienților și a acizilor grași sănătoși, avocado este un fruct benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, acest fruct aduce o balanță a nivelului de colesterol, care trebuie să menținut la cote normale, pentru a nu avea probleme cu inima. Mai mult, avocado-ul are de trei ori mai mult potasiu față de o banană.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

4. Pierdere în greutate

cat de sanatos e avocado
Cât de sănătos e avocado[Sursa foto: Freepik]

Avocado este vedetă în majoritatea dietelor, deoarece este cunoscut faptul că acest fruct te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Datorită cantității mari de fibre și a acizilor grași, poți consuma avocado în diverse forme, oferindu-ți senzația de sațietate, ce îți va amâna următoarea masă.

5. Beneficii pentru vedere

beneficii avocado in fiecare zi
Beneficii avocado în fiecare zi[Sursa foto: Freepik]

Acest fruct are un aport de luteină, antioxidant ce este esențial pentru o vedere cât mai bună. De asemenea, poate reduce efectele negative ale radiațiilor UV.

6. Îmbunătățește sănătatea articulațiilor

cat avocado se mananca pe zi
Cât avocado se mănâncă pe zi[Sursa foto: Freepik]

Odată cu înaintarea în vârstă, sănătatea articulațiilor este din ce în ce mai importantă, deoarece acestea ajung să nu mai fie atât de puternice.

Consumul regulat de avocado poate îmbunătăți sănătatea articulațiilor, a cartilajelor și a genunchilor

7. Bogat în antioxidanți și compuși antiinflamatori

consumul de avocado zilnic
Consumul de avocado zilnic[Sursa foto: Freepik]

Datorită aportului de vitamine B și E, avocado este plin de antioxidanți antiinflamatori. Luteina și carotenul din avocado te pot ajuta să previi diverse boli cronice.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

8. Ar putea reduce depresia

avocado proprietati
Avocado proprietăți[Sursa foto: Freepik]

Ceea ce mâncăm are un impact asupra modului în care ne simțim și de aceea este important să introducem în dieta noastră numai fructe și legume, carne slabă și preparate bogate în vitamine și nutrienți. Avocado conține diverse vitamine ce pot ajuta serotonina să crească, ceea ne va da o stare de spirit bună.

9. Protecție împotriva daunelor ADN-ului

consumul de avocado
Consumul de avocado[Sursa foto: Freepik]

Avocado-ul are atât de mulți nutrienți, încât combate distrugerea pielii și oferă o protecție împotriva daunelor ADN-ului. În mod cert, orice doamnă ar trebui să consume cât mai mult avocado, pentru a preveni sau combate apariția ridurilor. Vitamina C, pe care o găsim și în avocado, este responsabilă pentru prevenirea ridurilor nedorite și pentru păstrarea unui ten cât mai luminos și strălucitor.

10. Digestie sănatoasă

avocado retete
Cât de eficient este avocado[Sursa foto: Freepik]

Digestia sănătoasă este esențială pentru funcționarea optimă a organismului. Dacă sistemul tău digestiv este la pământ, cu siguranță nu te vei simți deloc bine. Odată ce îți vei începe ziua cu un mic dejun pe bază de avocado, vei observa că sistemul tău digestiv se îmbunătățește, iar starea ta de spirit va deveni una mult mai bună.

Din fericire, există o mulțime de rețete gustoase în care să introduci avocado, atât pentru micul dejun, cât și pentru prânz sau cină. Câteva dintre idei pot fi: toast cu avocado, guacamole, paste cu avocado, salată cu ton și avocado sau chiar smoothie-uri în care îl poți introduce.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies