Semne că ai probleme cu tiroida. Cum să recunoști primele indicii că tiroida ta ar putea necesita atenție medicală!

semne ca ai probleme cu tiroida
Semne ca ai probleme cu tiroida

Multe femei se confruntă cu probleme ale glandei tiroide, care pot afecta într-un mod negativ viața de zi cu zi a pacienților. Cu toate acestea, dacă boala este depistată la timp și se respectă anumite reguli, efectele pe care le produce afecțiunea aceasta, pot fi diminuate.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt semnele că ai probleme cu tiroida, dar și sfaturile oferite de medicul specialist în chirurgie endocrină-cervicală, Roxana Boanță!

„Tiroida este un organ la baza gâtului. Glanda tiroidă este un organ ce secretă hormoni tiroidieni direct în sânge, hormonii fiind mesageri pe care creierul îi trimite către fiecare celulă a corpului nostru, ca să ne ajute să ne adaptăm la mediul extern.”,

a precizat chirurgul.

Dificultăți în menținerea greutății corporale.

glanda tiroida simptome la femei
Glanda tiroidă simptome [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului

Din nefericire, aceste probleme sunt mai des întâlnite la femei, din cauza producției de hormoni. Un prim semn că ai probleme cu glanda tiroidă este acela că intervin dificultățile în menținerea greutății corporale.

Așadar, îți va fi greu să dai kilogramele jos și te vei confrunta cu retenție de apă. De asemenea, pacienții cu probleme la glanda tiroidă au probleme cu digestia.

„Problemele tiroidiene se manifestă mai frecvent în rândul femeilor, în general deja din adolescență începe să se poată depista. Stresul este foarte important și în ultimele generații, femeile au un stres în plus.”, a declarat Roxana Boanță.

Creșterea ritmului cardiac

Pacienții care se confruntă cu această boală au probleme și cu ritmul cardiac, care începe să crească și să se manifeste prin creșterea numărului de bătăi pe minut.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Hipotiroidismul este manifestarea la nivelul corpului, a lipsei sau a insuficienței de hormoni tiroidieni.

Întregul nostru metabolism își scade viteza. Inima bate mai lent, suntem mai lenți, gândim mai încet, suntem somnolenți și obosiți tot timpul, nu avem putere, ardem mai greu grăsimile. Avem tendința să ne îngrășăm.”, a explicat doctorul.

Transpirații excesive

Un alt semn al problemelor cu glanda tiroidă este transpirația abundentă, chiar și atunci când nu este foarte cald sau nu depui un efort fizic intens.

Tulburări de somn

10 semne ca ai probleme cu tiroida
Semnele problemelor cu tiroida[Sursa foto: Freepik]

Cei ce se confruntă cu această boală au adesea tulburări de somn, se trezesc noaptea și au un somn neliniștit.

Oboseală și o senzație de slăbiciune

simptome glanda tiroida nod in gat
Care sunt simptomele acestei boli[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Tratament pentru acnee. Cele mai eficiente tratamente pentru acnee pe care meriți să le încerci!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

În cazul în care te confrunți cu probleme la glanda tiroidă, vei sesiza că ești adesea obosit, simți nevoia de mai mult somn și ai continuu o senzație de slăbiciunie. De aceea, vei obosi mai tare atunci când vine vorba de mișcare, urcat scări sau pur și simplu căratul lucrurilor.

„Dacă apar nodulii sau creștere în volum a tiroidei, problema poate fi sesizată de pacient sau de cineva apropiat.

Putem să simțim probleme la alimentație, când sunt înghițite lichidele sau alimentele solide.”, a mărturisit medicul specialist.

Medicii le recomandă, în special femeilor, ca anual să meargă la doctor pentru a efectua o ecografie de tiroidă. În acest fel, problemele la tiroidă pot fi depistate mult mai rapid, primind tratamentul potrivit.

În cazul acestei boli, genetica joacă un rol foarte important. Dacă mama, bunica sau sora s-au confruntat cu probleme ale glandei tiroide, este posibil ca și tu să le întâmpini. Totuși, această boală poate fi prevenită, indiferent de caz, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată și cu mișcare regulată. Alimentele nocive și sedentarismul nu fac decât să amplifice șansele de a avea probleme, dar și să crească riscurile provocate de această boală. De asemenea, este esențial ca odată depistată afecțiunea, pacientul să înceapă să facă sport și să aibă grijă la alimentație.

„Dacă vorbim de o gușă polinodulară sau de niște noduli tiroidieni, evoluția poate să fie mai periculoasă. Nodulii pot fi un cancer de tiroidă și dacă nu îi tratăm aceștia pot să devină mai greu de operat, mia greu de tratat, mai greu de gestionat. Din fericire, cancerul de tiroidă are o rată de vindecare foarte mare, dar dacă nu operăm la timp și corect, este posibil să fie prea târziu în unele situații.”, a declarat doctorul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum se manifestă otita în cazul copiilor. Este cea mai raspândită boală!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies