Semnele care îți arată că ești pregătit să întemeiezi o familie. Cum știi dacă este momentul oportun pentru acest pas

intemeierea unei familii
Întemeierea unei familii

Află din acest articol cum îți poți da seama dacă ești pregătit să întemeiezi o familie.

Familia este cea mai importantă pentru fiecare dintre noi. Odată ce părăsim casa familiară, este momentul să ne întemeiem o familie, alături de persoana iubită. Totuși, este esențial să știm sigur atunci când suntem pregătiți pentru acest pas, deoarece este cea mai importantă decizie. Descoperă în rândurile de mai jos câteva semne care îți demonstrează faptul că ești gata să formezi o familie!

Stabilitate financiară

Citește și: Relația care consumă: Cum să recunoști cele 9 semne ale unei relații care te epuizează

familie
familie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Stabilitate emoțională în relații: 4 semne revelatoare ale atașamentului sigur și importanța lor în interacțiunile adulților

Deși nu trebuie să fii bogat ca să întemeiezi o familie, este esențial să ai o anumită stabilitate financiară, în momentul în care te hotărăști să aduci pe lume un copil.

Creșterea unui copil implică destul de multe cheltuieli, pe tot parcursul vieții. De cele mai multe ori, pe măsură ce acesta crește, și cheltuielile încep să crească. Totuși, dacă și tu și partenerul tău simțiți că îi puteți oferi celui mic un trai bun, este timpul să întemeiați o familie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ai o relație armonioasă

O familie trebuie să aibă la bază stabilitate, armonie și iubire. Un copil trebuie să crească într-un mediu plăcut, în care părinții se înțeleg. Dacă deja relația voastră nu mai funcționează, vă certați des și simți că există o mulțime de probleme între voi doi, este un semn că nu este un moment bun pentru a forma o familie.

Totuși, dacă relația cu partenerul de viață te împlinește, simți că vă puteți baza unul pe celălalt, aveți încredere în voi și vă iubiți mult, este momentul să faceți pași către a forma o familie, pentru ca dragostea voastră să se răspândească și mai mult. De asemenea, trebuie să găsești o persoană potrivită pentru a începe această călătorie a vieții, astfel încât să fii împlinit.

Amândoi înțelegeți și acceptați responsabilitatea

formarea unei familii
Formarea unei familii[Sursa foto: freepik]

Este important de știut că un copil vine cu cea mai mare responsabilitate pe care o poate avea un om. Chiar dacă viața de familie pare extraodinar de frumoasă în filme, trebuie să fiți amândoi realiști, asumându-vă faptul că un copil înseamnă îndatoriri. În spatele jocurilor, a poveștilor și a primilor pași ai bebelușului, se află multe nopți nedormite, stres, haos și chiar crize de furie.

În cazul în care te-ai obișnuit cu această idee și amândoi vă asumați că viața voastră de acum încolo se va schimba, puteți lua în considerare să întemeiați o familie. Când aduci pe lume un copil vei renunța la timpul tău, o mare parte din banii tăi și chiar viața personală.

Amândoi sunteți sănătoși

Deși pare un clișeu, sănătatea este vitală. Faptul că amândoi partenerii sunt sănătoși, nu au probleme și se pot bucura de viață la maxim, reprezintă un alt motiv pentru care puteți întemeia o familie.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Nu aveți așteptări nerealiste pentru copilul vostru

semne ca esti pregatit pentru familie
Semne că ești pregătit pentru o familie[Sursa foto: freepik]

Un copil trebuie să primească iubire și acceptare din partea ambilor părinți. Este important ca înainte să întemeiezi o familie, să înțelegi că fiecare persoană are propria viață. Așadar, dacă deja ți-ai făcut așteptări cu privire la ce va face copilul în viitor sau chiar soțul tău, este mai bine să nu întemeiezi o familie. În cazul în care înțelegi că cel mic nu s-a născut să îți satisfacă ție anumite nevoi și că este liber să trăiască așa cum își dorește, poți să te declari pregătit să întemeiezi o familie.

Iubești copiii

Cu toții am întâmpinat momente când am fost nevoiți să stăm pe lângă bebeluși, sau chiar să îi îngrijim. În cazul în care simți că ai o conexiune aparte cu cei mici, te descurci să ai grijă de ei și îți este drag de aceștia, atunci a venit momentul să îți formezi și tu propria familie, pentru a te bucura de copilul tău. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

6 întrebări pe care să ți le pui înainte de a te căsători. Alege să îți petreci viața alături de persoana potrivită

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies