Află din rândurile următoare care este rețeta de paste cu brâznă ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad.
Chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, este foarte activ pe pagina sa de Instagram, acolo unde postează adesea filmulețe cu rețetele ale celor mai gustoase preparate. De data aceasta, îndrăgitul bucătar a pregătit o rețetă de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci, pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de paste cremoase cu brânză ricotta și sos de ciuperci a lui chef Joseph Hadad
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 180 g de brânză ricotta;
- 6-8 bucăți de ciuperci;
- 2 căței de usturoi;
- 2 shallot mici;
- 3 linguri de vin alb sec;
- 1/2 pachet de paste;
- 70 g de unt;
- 300 g de smântâna pentru gătit;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- un polonic de apă de pe paste;
- parmezan ras (cât luați cu degetele de 2 ori);
- un vârf de cuțit de scorțișoară;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ 1. Aduceți la fierbere apa cu sare. Fierbeți pastele conform ambalajului și salvați 1 polonic de apă de pe paste. Nu spălați pastele când le scurgeți.
2. Între timp, încălziți uleiul. Adăugați untul, iar înainte să se topească, adăugați ceapa shallot tocată mărunt. Amestecați, apoi adăugați usturoiul tocat mărunt și gătiți până când ceapa devine translucidă.
3. Adăugați ciupercile feliate și gătiți timp de 3-4 minute. Turnați vinul, amestecați puțin, până se eliberează aburul, apoi presărați scorțișoara și amestecați din nou.
4. Puneți ricotta, încorporați și gătiți un minut, turnați smântâna, amestecați, asezonați cu sare și piper, apoi mai gătiți încă 2 minute.
5. Turnați polonicul de apă de pe paste, încorporați și gătiți timp de un minut. Presărați parmezanul și amestecați de câteva ori, apoi puneți pastele în sos.
6. Amestecați bine, condimentați cu sare și piper dacă este nevoie. Serviți cald cu parmezan ras deasupra. Poftă bună! ”, a spus chef Joseph Hadad pe pagina sa de Instagram.