Sfânta Filofteia 2020: Creștinii o sărbătoresc astăzi, 7 decembrie 2020!

Sfânta Filofteia 2020
Sfânta Filofteia 2020

Moaștele Sfintei Filofteia se odihnesc în racla Mănăstirii Curtea de Argeș!

Calendarul ortodox o sărbătorește Sfânta Muceniță Filofteia, denumită și "Iubitoarea de Dumnezeu", pe dată de 7 decembrie 2020. Născută în anul 1206, în secolul al XIII-lea în apropierea orașului Veliko Tarnovo din Bulgaria, Filofteia a avut o viață scurtă de doar 12 ani. Provenită dintr-o familie de țărani, micuța fetiță este crescută sub taină credinței încă de mic copil. Își pierde mama la o vârstă fragedă, iar tatăl se recăsătorește cu o femeie care nu a avut-o la inimă, ba mai mult nu o iubea, o bătea și o certa mereu și încerca să o pună într-o lumina nefavorabilă în față

tatălui ei.

Sfânta Filofteia a încetat din viață la o vârstă fragedă de doar 12 ani! Este a două sărbătoare de iarnă după Moș Nicolae!

Ca orice sfânt, Filofteia înfăptuia numai fapte bune, era un monument al dăruinței și aducea zâmbete pe fața oamenilor sărmani și milostivi pentru a duce o viață mai bună. Mâncarea și hainele pregatite de mama vitregă, pe care le primea pentru a le duce tatălui ei la câmp, ea le împărțea oamenilor.

După ce a aflat de această faptă, tatăl fetiței a luat un topor și a rănit-o la un picior.

Din această rană, micuța Filofteia a murit pe loc, iar locul unde a fost înfăptuită tragedia s-a umplut cu lumină. Odată ce și-a revenit, tatăl nu a putut ridica trupul și nici măcar să se apropie de el. Acesta a căutat ajutor la mai marii arhiepiscopi ai cetății pentru a veni să vadă minunea și a-l ajuta să o ridice pe Filofteia care avea o greutate imensă.

Cum nici aceștia nu au putut să ajute, au căutat ajutor peste Dunăre și practic după ce s-a construit Biserica Domnească cea din Târgul Argeșului, trupul fetiței a devenit mult mai ușor. Au trimis o scrisoare către Radu Vodă, cel care a contruit biserica și acesta a venit cu mare alai și i-au adus moaștele sfintei în Țară Românească. Acestea au fost depuse în Biserica Domnească din Argeș până a fost construită Mănăstirea Curtea de Argeș, acolo unde au fost mutate.
Moaștele Sfintei Filofteia fac multe minuni, dând tămăduiri de tot felul de boli celor ce aleargă cu credință la racla ei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Sfânta Filofteia 2020
Sfânta Filofteia 2020[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mesaje de Sfântul Nicolae 2020: cum îi bucuri pe cei dragi? Ţi-am pregătit cele mai frumoase urări!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor,  tinerilor și în special, a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească și să aibă o viață liniștită și frumoasă. Creștinii o sărbătoresc astăzi, 7 decembrie 2020!

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies