Sfântul Ilie 2023. Interdicții și restricții pentru femei în ziua sărbătorii de 20 iulie 2023!

Sfântul Ilie 2023. Interdicții și restricții pentru femei în ziua sărbătorii de 20 iulie 2023!
Sfântul Ilie 2023. Interdicții și restricții pentru femei în ziua sărbătorii de 20 iulie 2023!

Sărbătoarea sfântului ilie, este singura sărbătoare cu cruce roșie, din luna iulie. Însă știați ce le este interzis femeilor să facă?

Aflați din rândurile următoare, când are loc mai exact sărbătoarea cu cruce roșie, a lunii iulie, Sfântul Ilie. În plus, descoperit și ce le este interzis femeilor să facă în această sfântă sărbătoare, dar și care sunt alte tradiții și obiceiuri pe care acestea ar trebui să le respecte. 

Sfântul Ilie 2023   

Atunci când vine vorba despre luna iulie, se pare că în această lună, singura sărbătoare cu cruce roșie din calendarul creștin ortodox, este cea a Sfântului Ilie.

Această sărbătoare, are loc, ca în fiecare an, pe data de 20 iulie. Potrivit tradiției creștine, Sfântul Ilie a fost, este, și va rămâne întotdeauna cel aducător de ploi, în special atunci când vine vorba despre perioade secetoase, și nu numai. 

sfantul ilie 2023 traditii
Sfântul Ilie 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Sfântul Ilie 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 20 iulie 2023

Ce le este interzis femeilor să facă pe 20 iulie 

  • În data de 20 iulie, femeile sunt cele care nu trebuie, sub nici o formă, ca în această zi să spele, să coasă, sau să meargă la câmp. 
  • De asemenea, tot în această zi de sărbătoare, nu trebuie sa femeile să lucreze deloc. În caz contrar, acestea îl vor înfuria pe Sfântul Ilie, care va arunca fulgere asupra lor, dar și asupra recoltei.  
  • Femeile trebuie ca astăzi să rămână în case, sau cel puțin în gospodărie, astfel încât, să nu plece la drum. Astfel, vor fi ferite de mânia Sfântului Ilie.   
  • In plus, se pare că tot conform unei tradiții legate de această sfântă sărbătoare, Dar faptului că în fiecare zi, femeile obișnuiesc să deschidă geamurile pentru a aerisi, se pare că nici acestea, dar nici ușile caselor, nu trebuie deschise astăzi, tocmai pentru a nu se ascunde vreun rău, după ele. 

ce se imparte de sfantul ilie
Sfântul Ilie 2023[Sursa foto: freepik]

Tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecte femeile în această zi 

  • Conform tradiției, se spune că în această zi sfântă, se mănâncă primele roade ale verii, mai exact nucile și merele. De asemenea, este specificat și faptul că, în cazul în care sunt consumate înainte de această zi, pot aduce grindină asupra pomilor, iar recolta să fie pusă în primejdie.  
  • Astfel încât, tot femeile sunt cele care trebuie să pregătească pachețele, pe care le vor oferi de pomană, pentru cei care au trecut la cele veșnice. În aceste pachete, trebuie să existe fructe, în deosebi mere, flori de câmp, apă, dar și alte bucate dorite de acestea.   
  • De asemenea, conform obiceiurilor, se pare că femeile obișnuiau să cheme copiii străini sub un pom, mai exact sub un măr, pe care îl scuturau astfel încât toate merele căzute erau oferite drept pomana acestora. Mărul este atât de special în această zi sfântă de sărbătoare, tocmai pentru că este pomul Sfântului Ilie, acesta fiind și motivul pentru care până în această zi ei, aceste fructe nu trebuie să fie consumate. 
  • În această sfântă zi, se pare că femeile sunt cele care trebuie să culeagă busuioc, pe care ulterior să-l ducă la biserică pentru a-l așeza pe icoane. În continuare, acestea aduceau acasă busuiocul, sfințit, pe care îl puneau pe foc, iar din cenușa rezultată, foloseau atunci când aveau nevoie la terapie, sau pentru a vindeca anumite răni.  
  • Tot astăzi, femeile trebuie să culeagă de dimineață, plante de leac, pe care ulterior trebuie să le pună la uscat, în podul casei, sub streașină sau în cămară.  
  • De Sfântul Ilie, există și tradiția conform căreia, fetele mai tinere care nu sunt încă măritate, pot avea șansa să-și viseze alesul. 

Sfântul Ilie 2023. Interdicții și restricții pentru femei în ziua sărbătorii de 20 iulie 2023![Sursa foto: freepik]

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Sfântul Ilie 2023. Tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte femeile în această zi

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Sfântul Ilie 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 20 iulie 2023

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies