Sfaturi pentru e evita infidelitatea. Ce trebuie să știe femeile despre problemele de cuplu

inselatul in relatie
Totul despre infidelitate

Infidelitatea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite probleme în cuplurile ce ajung să se destrame. Această situație poate reprezenta un adevărat șoc emotional, însă nu în toate cazurile, doar cel care înșală este vinovat.

În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana a explicat de ce recurg anumite persoane la un astfel de comportament, dar și ce putem face pentru a preveni infidelitatea partenerului de viață.

Iertarea după infidelitate

de ce insala oamenii
De ce înșală oamenii[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce este infidelitatea?

În funcție de situație și persoană, unii aleg să își ierte partenerul care a călcat strâmb.

Cu toate acestea, nu este recomandat să facem acest lucru de mai multe ori, fiindcă celălalt va repeta acțiunea, continuând în acest mod într-o relație toxică.

„Orgoliul masculin rănit este teribil, bărbatul nu iartă. Femeia înțelege mai mult. În cuplu, în momentul în care ai jurat credință celuilalt și totuși ai căzut în păcat, ai fost ispitit, fiecare caz este individual și fiecare om are o altă trăire în legătură cu asta.

Iertarea poate fi acordată de către partener sau parteneră, în momentul în care apare păcatul, cu condiții. Dacă tu îi dai iertarea mereu, nu este bine., a povestit preotul.

Sfaturi pentru a evita infidelitatea partenerului

infidelitatea barbatului in cuplu
Sfaturi pentru a evita infidelitatea[Sursa foto: Freepik]

De foarte multe ori, persoanele care își înșală partenerul nu o fac din răutate, ci din simplul fapt că persoana iubită nu se comportă cum ar trebui.

Comunicarea în cuplu este un aspect extrem de important.

„Primul sfat pentru a preveni păcatul infidelității este să comunici permanent cu partenerul. Să aveți o oră a voastră, un timp în care să comunicați unul cu altul. Dacă ești în comunicare, ești și în comuniune.”, a mărturisit părintele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Gelozia este nocivă într-un cuplu, mai ales dacă atinge cote extreme. Chiar dacă partenerul este fidel, în momentul când mereu este suspectat de infidelitate, s-ar putea să își schimbe comportamentul și chiar să acționeze în acest mod.

„Boala unora este gelozia și suspiciunea. La un moment dat, suspiciunea distruge relația. Doamnele sau domnii care sunt geloși, îl împing pe celălalt spre o stare de rău și atunci omul acela vrea să iasă.

Lăsați libertatea de alegere omului!”, a precizat Vasile Ioana.

Apariția unui copil pe lume schimbă total viața de cuplu, însă femeile trebuie să știe că nu trebuie să își negljească soțul. Este important ca într-un cuplu să existe momente romantice și de tandrețe, chiar dacă s-a format o familie.

„Când apar copiii, mama îi oferă copilului totul, iar soțul așteaptă și soția este prea obosită, supărată.

O soție inteligentă ar trebui să aibă grijă și de soțul ei. Dacă îl refuzi azi, mâine, poimâine, poate să apară păcatul. ”, a declarat părintele Vasile Ioana.

Cât de importante sunt surprizele într-o relație

ce sa fac sa nu ma mai insele sotul
Ce trebuie să faci pentru a nu fi înșelată.[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 3 activități de primăvară care vor aduce zâmbetul pe buze femeilor

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Adesea femeile se așteaptă să primească mai multe cadouri decât bărbații, însă și aceștia au nevoie să se simtă apreciați și iubiți. Este recomandat să îi faci partenerului mici surprize, cât mai des, pentru a păstra aprinsă flacăra aprinsă.

„Cucerește zilnic partenerul, fă-i surprize. Se naște ceva între voi, o emoție frumoasă. Încearcă să faci și altceva să îl cucerești pe partener. Încearcă să ai o demnitate și să te prezinți frumos în fața partenerului. Trebuie să ai grijă de tine în fața lui și se naște respectul., a povestit preotul.

De cele mai multe ori, persoanele care înșală, nu au o relație fericită. Este important să nu cicălim persoana iubită, să vorbim întotdeauna frumos și să reglăm tonul cu care comunicăm, pentru a ne bucura de armonie.

„În momentul în care l-ai jignit și ai vorbit urât, în momentul acela se strică ceva, iar celălalt ar vrea să iasă. Dacă vrei să îl ai, nu îi face viața un iad. Încearcă să fii drăguță, să îl aștepți cu dragostea ta.”, a mărturisit părintele.

 

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

8 trenduri de verighete în 2023 pentru cuplurile care doresc să iasă în evidență

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies